Θεσσαλονίκη: Το πιο παράξενο λεωφορείο της πόλης – Τι το διαφορετικό έχει (video)

Το λεωφορείο 50 που κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη φέρει ένα ιδιαίτερο εικαστικό σχέδιο και ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα οχήματα του ΟΑΣΘ.

  • -
  • -

Όσοι κατοικούν στη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν το λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ. Καλύπτει μια από τις πλέον δημοφιλείς λεωφορειακές γραμμές του οργανισμού και φέρει τον αριθμό 50, καθώς σε 50 λεπτά της ώρας οι επιβάτες της μπορούν να περιηγηθούν στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Το λεωφορείο 50 λοιπόν εμφανίστηκε στην πόλη ανανεωμένο και με μια ολόφρεσκια επικάλυψη, εντυπωσιάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Είναι «ντυμένο» με ένα ιδιαίτερο εικαστικό σχέδιο και διαφέρει όλα τα υπόλοιπα οχήματα του οργανισμού, καλύπτοντας ένα ξεχωριστό δρομολόγιο.
leoforeio

Όπως αναφέρει ο διευθυντής διοίκησης του οργανισμού, Δημήτρης Παπαγιάννης, το λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ, το έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα- και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν- χιλιάδες επιβάτες, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2009 και είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς λεωφορειακές γραμμές του οργανισμού.

Ποιο είναι το δρομολόγιο

Η διαδρομή της γραμμής 50 έχει αφετηρία τον Λευκό Πύργο και το λεωφορείο περνά από τα δύο Μουσεία- Αρχαιολογικού και Βυζαντινού Πολιτισμού, συνεχίζει προς τα Ανάκτορα του Γαλέριου και την Αγία Σοφία, την Αριστοτέλους, το Διοικητήριο, την Άνω Πόλη. Στη διάρκεια της διαδρομής γίνεται περιγραφή των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος, στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ στο λεωφορείο βρίσκεται και συνοδός, ο οποίος δίνει πρόσθετες πληροφορίες στους επιβάτες.

Δείτε ακόμη: Πότε έρχονται... 1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Η Πολιτιστική Γραμμή 50 του ΟΑΣΘ λειτουργεί καθημερινά, με το πρώτο δρομολόγιο τη χειμερινή περίοδο να αναχωρεί στις 9.30 το πρωί. Τα επόμενα δρομολόγια εκτελούνται στις 10.30, 11.30, 12.30, 14.00, 15.00 και το τελευταίο δρομολόγιο αναχωρεί στις 16.00. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 1,80 ευρώ το κανονικό και 0,90 € το μειωμένο, ενώ ισχύουν κανονικά οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...