Καταδίκη για θάνατο θεατή σε ράλλυ στην Ελλάδα!

Βγήκε η απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης για το δυστύχημα είχε συμβεί το Σεπτέμβριο του 2016, κατά τη διάρκεια του 46ου Ράλλυ ΔΕΘ.

  • -
  • -

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί το 2016, στο 6ο km της επαρχιακής οδού Παλαιοκάστρου-Πολυγύρου, στη Χαλκιδική, στα πλαίσια της ειδικής διαδρομής του 46ου Ράλλυ ΔΕΘ.

Τότε, το αγωνιστικό αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του στη στροφή, παρασύροντας και τραυματίζοντας θανάσιμα τον άτυχο 47χρονο θεατή. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια τον υπεύθυνο ασφαλείας του αγώνα και τον καταδίκασε – με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών – σε 12μηνη φυλάκιση, την οποία ανέστειλε για 3 έτη (από 18 μήνες πρωτοδίκως).

Δείτε ακόμα: Πόσο... φοβούνται οι οδηγοί F1 μέσα σε ένα WRC [video]

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο υπεύθυνος του αγώνα δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας των θεατών. Το Εφετείο έκρινε ότι ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που είχε εγκρίνει την τέλεση του αγώνα και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10μηνη φυλάκιση (με αναστολή) είναι τελεσίδικα αθώος, όπως επίσης και ο οδηγός του αγωνιστικού αυτοκινήτου που προκάλεσε το τραγικό συμβάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...