Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική - 200 και πλέον τα θύματα της!

Περισσότεροι από 200 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είχαν πέσει θύματα της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή.

  • -
  • -

Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε ως... καλοκουρδισμένη μηχανή. Μια ομάδα ατόμων σάρωνε τις νυχτερινές ώρες τις γειτονιές της Αττικής και μόλις εντόπιζε το στόχο της, με αστραπιαίες κινήσεις, έκλεβε το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή της Φυλής. Εκεί, υπήρχε η απαραίτητη νυχτερινή "βάρδια" όπου έλυνε σε κομμάτια τα αυτοκίνητα ή «χτυπούσε» νέους αριθμούς πλαισίου (κατά βάση σε καινούργια μοντέλα με λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο), ώστε να τα μεταπουλήσει ως ελαφρώς μεταχειρισμένα σε ανυποψίαστους πελάτες!

Δείτε ακόμα: Κλέβουν αυτοκίνητα σε 30 δευτερόλεπτα με Nokia 3310 (videos)

Ως βιτρίνα για τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν μια εμπορία μεταχειρισμένων οχημάτων, ανταλλακτικών και «σκραπ» στην περιοχή της Φυλής. Οι δράστες αρέσκονταν στην κλοπή αυτοκινήτων Smart fortwo, Toyota Yaris και Suzuki Swift, χωρίς φυσικά από τη λίστα τους να απουσιάζουν και πιο "ιδιαίτερα" μοντέλα όπως το Audi S3 και ποικίλα ακόμα premium SUV.

Η εγκληματική οργάνωση, είχε κλέψει περισσότερα από 200 αυτοκίνητα τα τελευταία 10 έτη. Μέχρι σήμερα πάντως, οι άτυχοι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων, παρευρίσκονται σε δίκες προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι τα αυτοκίνητα τους εκλάπησαν κάποια στιγμή στο παρελθόν. Το θετικό βέβαια είναι ότι παρά τα αργά αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης, το σύστημα λειτουργεί, με τους "ελαφροχέρηδες" να βρίσκονται ήδη στη φυλακή...  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...