Κόντρα Tesla Model S Plaid vs Bugatti Chiron: Έχει ελπίδα το ηλεκτρικό sedan; [video]

Έφτασε η εποχή που ένα ηλεκτρικό οικογενειακό που κοστίζει σχεδόν 50 φορές λιγότερο από μία Bugatti, μπορεί να την κοντράρει στα ίσια.

  • -
  • -

Ο οποιοσδήποτε ακούσει το όνομα Bugatti, ακόμη και ελάχιστα πράγματα να ξέρει για τον χώρο του αυτοκινήτου, γνωρίζει πως μιλάμε για ένα εκ των ταχύτερων οχημάτων παραγωγής που κατασκευάστηκαν ποτέ. Ακριβώς σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται και η Bugatti Chiron Super Sport που συμμετείχε πρόσφατα στην κόντρα που θα δείτε παρακάτω, την οποία φυσικά διοργάνωσε το γνωστό πλέον βρετανικό κανάλι Carwow.

Πρόκειται για ένα μοντέλο ικανό να πιάσει τα 439 km/h και που χρειάζεται μόλις 2,4 sec για να ολοκληρώσει το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h από στάση. Αυτά τα νούμερα προκύπτουν χάρη στο κτηνώδες W16 μοτέρ των 8 λίτρων με τα 4 turbo που βρίσκεται πίσω από την καμπίνα, το οποίο αποδίδει 1.600 ίππους και 1.600 Nm ροπή. Όταν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με τέτοια ισχύ, τα 1.945 kg που ζυγίζει μοιάζουν λίγα. Πόσο μάλλον όταν το αυτοκίνητο που θέλησε να κοντραριστεί με το γνωστό hypercar είναι ένα οικογενειακό, τετράθυρο sedan που ζυγίζει 2.162 kg.

Το μοντέλο που τόλμησε κάτι τέτοιο; Φυσικά πρόκειται για δημιούργημα του κολοσσού του Elon Musk και ακούει στο όνομα Tesla Model S Plaid. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο χρησιμοποιεί τρία ηλεκτρικά μοτέρ για να φτάσει μία συνδυαστική ισχύ της τάξης των 1.034 ίππων και 1.424 Nm ροπής. Νούμερα όχι τόσο εντυπωσιακά όσο της Chiron, αλλά μην ξεχνάμε πως έχει το πλεονέκτημα της ακαριαίας ροπής χάρη στους ηλεκτροκινητήρες, κάτι που του χαρίζει μάλιστα ταχύτερο 0-100 km/h (1,98 sec) και τελική ταχύτητα 322 km/h.

Δείτε ακόμη: H απόλυτη κόντρα: WRC vs F1 vs Moto GP vs Rallycross vs ηλεκτρικό van [Video]

Επίσης, το συγκεκριμένο Model S κρύβει ακόμη έναν άσσο στο μανίκι του καθώς πρόκειται για την έκδοση Track Pack που του χαρίζει ένα σετ τροχών Zero-G 20 ιντσών οι οποίοι με τη σειρά τους φορούν ελαστικά Goodyear Supercar 3R, κεραμικά φρένα με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω, αλλά και αλλαγές στο λογισμικό. Αυτές περιλαμβάνουν διαφοροποιήσεις στον τρόπο λειτουργιάς της μπαταρίας και το καλιμπράρισμα του torque vectoring.

Βέβαια ακόμη και μετά από όλες αυτές τις προσθήκες, το Tesla δεν παύει να κοστίζει σχεδόν 50 φορές λιγότερα χρήματα συγκριτικά με το αστρονομικό κόστος της Bugatti. Το θέμα είναι θα καταφέρει να κάνει μία ανάλογη διαφορά και στον αγώνα η Chiron ή θα ταπεινωθεί από ένα οικογενειακό μοντέλο; Η απάντηση παρακάτω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...