Ο πιο μεγάλος σταθμός ταχυφορτιστών στον κόσμο μόλις άνοιξε - και δεν είναι της Tesla

O μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο μόλις άνοιξε και ξεπέρασε τους 164 ταχυφορτιστές που διέθετε μέχρι πρότινος, αυτός της Tesla!

  • -
  • -

Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, πολλοί σταθμοί, περιλαμβάνουν δεκάδες ταχυφορτιστές προς εξυπηρέτηση των αναγκών των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες, η Tesla λειτουργούσε το μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης στον κόσμο, στην Coalinga της Καλιφόρνια, με 164 ταχυφορτιστές. Πλέον, τα ηνία πήρε η Shell, η οποία σε συνεργασία με την κινέζικη BYD εγκαινίασαν τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, 258 θέσεων, στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Shenzhen στην Κίνα.

Ο σταθμός μπορεί να φορτίζει περισσότερα από 3.300 EV την ημέρα κι όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου. Εκτός από τη φόρτιση, ο σταθμός διαθέτει πολλές ακόμα εγκαταστάσεις, όπως έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την ξεκούραση των οδηγών, καταστήματα εστίασης και πλήθος ακόμα παροχών.

Δείτε ακόμα: Υποχρεωτικοί οι ταχυφορτιστές στα πρατήρια καυσίμων

Η Shell έχει τοποθετήσει ηλιακά πάνελ στην ταράτσα των κτηρίων που παράγουν περίπου 300 MWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, τροφοδοτώντας έτσι με ανανεώσιμες πηγές το δίκτυο ταχυφορτιστών της.

Η Shell και η BYD σκοπεύουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και στην Ευρώπη, καθώς η BYD έχει αρχίσει να βομβαρδίζει με τα ηλεκτρικά της μοντέλα και τη συγκεκριμένη αγορά. Η BYD βέβαια δεν είναι η μόνη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία με την οποία συνεργάζεται η Shell. Ο πετρελαϊκός γίγαντας υπέγραψε πρόσφατα στρατηγική συμφωνία και με τη NIO για την από κοινού κατασκευή σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη αλλά και δημιουργίας κέντρου μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...