Υποχρεωτικοί οι ταχυφορτιστές στα πρατήρια καυσίμων – Πού θα συμβεί άμεσα

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, έως τα τέλη του έτους η εγκατάσταση ταχυφορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε πρατήρια καυσίμων θα γίνει υποχρεωτική με νέο νόμο στη Γερμανία.

  • -
  • -

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου IAA Mobility, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες, η χώρα του θα γίνει η πρώτη στην Ευρώπη που θα εισαγάγει νόμο με τον οποίο θα απαιτεί από το 80% των πρατηριούχων καυσίμων να προσφέρουν επιλογές γρήγορης φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εγκαθιστώντας ταχυφορτιστές ισχύος τουλάχιστον 150 kW!

Η Γερμανία έχει επί του παρόντος 90.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης, αλλά μέχρι το 2030, στόχος της είναι ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ούτως ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες της να στραφούν στην επιλογή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως μάλιστα δηλώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, εάν ο στόχος αυτός επιτευχθεί τότε το άγχος της αυτονομίας που «βαραίνει» τη συνείδηση πολλών καταναλωτών θα πάψει να υπάρχει και η χώρα θα πετύχει τους στόχους της, που την θέλουν έως το 2030 να έχει στους δρόμους της περισσότερα από 15 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει κοντά στα 1,2 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οπότε υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά της…

Δείτε ακόμα: Φορτιστές κάθε 60 km επιβάλλει νέος νόμος της ΕΕ

Νωρίτερα πάντως φέτος, η Tesla, μήνυσε την Tank & Rest, τη μεγαλύτερη εταιρεία πρατηρίων καυσίμων στη Γερμανία, επικαλούμενη το μονοπώλιο της στα πρατήρια κατά μήκος της Autobahn. Η Tank & Rest έχει το δικαίωμα να αποφασίζει πού μπορούν να εγκατασταθούν φορτιστές, με την Tesla να θεωρεί ότι αυτό είναι παράνομο και ότι θα πρέπει να δοθεί και σε αυτήν άδεια ώστε να εγκαταστήσει τους δικούς της ταχυφορτιστές όπου χρειάζονται περισσότερο. Με το νέο νόμο που θα εγκριθεί άμεσα, η Tank & Rest, όπως όλα μαρτυρούν θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με την Tesla προκειμένου να περιορίσει τα κόστη της από την υποχρεωτική εγκατάσταση ταχυφορτιστών στα πρατήρια καυσίμων της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...