Απεργία 21/9: Τι θα κάνουν μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ

Σε κήρυξη 24ωρης απεργίας προχώρησαν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, το ΠΑΜΕ, και το εργατικό κέντρο Αθηνών. Πώς θα επηρεάσει αυτή η κίνηση τις συγκοινωνίες;

  • -
  • -

Αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση αυτές τις μέρες, οι διάφορες εργατικές οργανώσεις της χώρας αποφάσισαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου.

Οι οργανώσεις θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων, οπότε αποφάσισαν να δείξουν την αντίδρασή τους με αυτόν τον έντονο τρόπο. Πώς θα επηρεαστούν τα μέσα μεταφοράς της Αθήνας από αυτήν την κίνηση;

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7020a9f5039fcb161add50e21952367a.jpg

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία;

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Δηλαδή θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 το βράδυ.

Φυσικά, η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας δεν θα γίνει αμέσως. Αντίθετα, αυτό αναμένεται να αρχίσει να συμβαίνει μετά τις 10 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες από τις 8 το βράδυ.

Δείτε ακόμα: Πότε έρχονται... 1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Από την άλλη, το Μετρό και ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) δεν θα κινηθούν καθόλου καθ' όλη τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, απόφαση η οποία αναμένεται να δημιουργήσει πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους όλης της Αθήνας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/235d8bf94ecd4afb23ffa14e97f79671.png

Όσον αφορά τα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, αναμένεται να κινούνται κανονικά στις γραμμές τους.

Τέλος, το τραμ θα κινείται κανονικά στην αρχή της ημέρας, όμως τα δρομολόγια θα σταματήσουν τελείως στις 13:30 και δεν θα αρχίσουν ξανά, μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...