Ηλεκτρικό οικογενειακό με 170 ίππους και τιμή κάτω από 25.000 € - Ποιο είναι;

Έρχεται να ταράξει τα νερά στην κατηγορία των ηλεκτρικών μικρομεσαίων με τιμή που ανταγωνίζεται supermini.

  • -
  • -

Θα το πούμε για ακόμη μία φορά, αν και όπως φαίνεται τα δεδομένα αλλάζουν και η φήμη που θέλει τα ηλεκτρικά να είναι ακριβά παύει να ισχύει. Λόγος που θίγουμε το εν λόγω θέμα είναι η έλευση ενός ολοκαίνουργιου μικρομεσαίου ηλεκτρικού στην ελληνική αγορά, το οποίο όπως δείχνει έχει όλα τα εφόδια για να ταράξει τα νερά στην κατηγορία μιας και η τιμή του ανταγωνίζεται αυτοκίνητα μικρότερης κατηγορίας.

Ας δούμε πρώτα μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Έχουμε να κάνουμε με ένα μικρομεσαίο hatchback (στέκεται δηλαδή απέναντι σε μοντέλα όπως το Volkswagen ID.3) με μεταξόνιο 2.705 mm και χωρητικότητα πορτμπαγκάζ που αγγίζει τα 363 lt. Ο ηλεκτροκινητήρας του που βρίσκεται στον πίσω άξονα αποδίδει 170 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 51 kWh χαρίζει αυτονομία της τάξης των 350 km.

Νούμερα αρκετά ικανοποιητικά, τα οποία όμως γίνονται κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά μόλις ειπωθεί και το κόστος απόκτησης. Μόλις 24.448 € με την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης. Με αυτή την τιμή, το ολοκαίνουργιο MG 4 στην έκδοση Excite, ανταγωνίζεται όχι μόνο την αγορά των μικρομεσαίων ηλεκτρικών, αλλά και αυτή των μοντέλων που χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την υπόλοιπη γκάμα. Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή της ισχυρότερης έκδοσης των 204 ίππων με τη μπαταρία των 64 kWh.

mg

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...