Νέο unicycle InMotion V14 Adventure: Μια ρόδα που πιάνει... 110 km/h! [video]

Το μονόροδα ή unicycle ανήκουν στην κατηγορία των οχημάτων μικροκινητικότητας, με το πιο extreme από αυτά να προκαλεί δέος με τις επιδόσεις του.

  • -
  • -

Η μικροκινητικότητα θεωρείται μία από τις βασικότερες λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, καθώς θα συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουν οι περισσότερες για απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το κέντρο τους. Τα οχήματα που περιλαμβάνει το micromobility είναι τα ποδήλατα, τα πατίνια αλλά και τα μονόροδα ή unicycle. όπως το InMotion V14 Adventure.

Τα unicycle, όπως λέει και το όνομά τους, έχουν μόνο μία ρόδα με δύο στηρίγματα εκατέρωθεν αυτής ώστε να πατάει εκεί ο αναβάτης και να στέκεται όρθιος. Μέσα σε αυτόν τον τροχό υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας, αλλά και μία μπαταρία ώστε να αποθηκεύεται το ηλεκτρικό ρεύμα.

2-inmotion-v14-adventure-unicycle-monorodo

110 km/h σε μία ρόδα για το InMotion V14 Adventure!

Η δημοφιλία των unicycle αυξάνεται όσο περνάει ο καιρός, κυρίως στο εξωτερικό αλλά πλέον τα βλέπουμε να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα. Σε αυτή την κατηγορία κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο το οποίο έχει ασύλληπτες επιδόσεις, οι οποίες μοιάζει να είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνες.

Δείτε ακόμα: Unicycle: Τι είναι το μονόκυκλο; Πού επιτρέπεται να κυκλοφορεί;

Αυτό το νέο μοντέλο unicycle με την ονομασία InMotion V14 Adventure έχει ονομαστική τελική ταχύτητα με αναβάτη 70 km/h, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του τροχού (free spin) είναι 110 km/h! Αυτό το οφείλει στον πολύ δυνατό ηλεκτροκινητήρα που κρύβεται στο εσωτερικό του. Η συνεχής ισχύς που μπορεί να προσφέρει φτάνει τα 4 kW (5,44 ίπποι), διαθέτει peak power στα 9 kW (12,24 ίπποι), ενώ για πολύ σύντομα διαστήματα χρόνου διαθέτει maximum power στα 12 kW (16,3 ίπποι).

3-inmotion-v14-adventure-unicycle-monorodo

Το InMotion V14 Adventure ανεβαίνει πλαγιά μέχρι 120%!

Δεδομένου του βάρους που είναι πολύ μικρό αγγίζοντας τα 39 κιλά (χωρίς τον αναβάτη), η ισχύς που προσφέρεται είναι πολύ μεγάλη, γι’ αυτό και έχει τέτοιες επιδόσεις. Επίσης, το unicycle της InMotion μπορεί να ανέβει σε πλαγιές με κλίση μέχρι 50 μοίρες (δηλαδή σχεδόν 120%!).

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2,4 kWh και θέλει μόλις 50 λεπτά για να πάει από το 0% μέχρι το 80% με τον φορτιστή που προσφέρεται στη συσκευασία. Επιπλέον, το unicycle της InMotion διαθέτει και ανάρτηση για να μην καταπονούνται τα γόνατα του αναβάτη.

Η τιμή του ξεκινάει από τα 3.300 δολάρια για την αγορά των ΗΠΑ, δηλαδή 3.078 ευρώ σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...