Τέλος τα νοικιάρικα πατίνια στο Παρίσι – Πότε αποσύρονται οριστικά

Για λίγες μέρες ακόμα θα κυκλοφορούν ενοικιαζόμενα πατίνια στους δρόμους του Παρισιού, αφού ο δήμος πήρε την απόφαση να τα απαγορεύσει τελείως.

  • -
  • -

Κόντρα στην εκτίμηση πολλών και τις ελπίδες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενοικίασης πατινιών (e-scooters), η δημοτική αρχή του Παρισιού ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία απαγόρευσής τους.

Το Παρίσι έχει κηρύξει εδώ και αρκετό καιρό τον πόλεμο στα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια. Πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μία επιλογή μετακίνησης η οποία κάνει κακό στην πόλη και αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμών στην πόλη. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα μέσα χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τουρίστες, οι οποίοι (σύμφωνα με τους υποστηρικτές της απαγόρευσης) δεν σέβονται τους ρυθμούς και τις συνήθειες της γαλλικής πρωτεύουσας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e7aacd1ff5c4113366406f463ba861ee.jpg

Γιατί δεν υιοθετήθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τα ενοικιαζόμενα πατίνια

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα οριστικά, η δήμαρχος του Παρισιού η οποία είναι επίσης αντίθετη προς την κυκλοφορία των πατινιών, διοργάνωσε πριν από μερικούς μήνες ένα δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ της απαγόρευσης των πατινιών, με ποσοστό 90%.

Δείτε ακόμα: Πιο πολλά ηλεκτρικά πατίνια, λιγότεροι τραυματισμοί! - Τι λένε τα νούμερα

Παρά το αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, για αρκετό καιρό δεν ήταν σίγουρο αν αυτό θα εφαρμοστεί καθώς το ποσοστό συμμετοχής του κόσμου ήταν μόλις 7%. Αυτό έκανε τις τρεις εταιρείες που είναι παρούσες στον κλάδο (Lime, Dott και Tier) να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους.

Παρά την μικρή συμμετοχή των ψηφοφόρων, τελικά ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή της απαγόρευσης. Έτσι, από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά περίπου 15.000 ηλεκτρικά πατίνια θα πάψουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης του φωτός. Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την κυκλοφορία ιδιόκτητων πατινιών, η οποία συνεχίζει να επιτρέπεται κανονικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...