H Mercedes ζήλεψε την Tesla: Ετοιμάζει το δικό της δίκτυο φόρτισης!

Η Mercedes θα ρίξει για αρχή 1 δισ. δολάρια στην κατασκευή ενός ιδιόκτητου δικτύου ταχυφορτιστών, με στόχο έως τα τέλη της δεκαετίας να διαθέτει 10.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως!

  • -
  • -

Τη στιγμή που το σύνολο των κατασκευαστών δουλεύει πυρετωδώς στην ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας των ηλεκτρικών του οχημάτων, η Mercedes-Benz… περνά στην επόμενη φάση. Αναπτύσσει ένα ιδιόκτητο δίκτυο ταχυφορτιστών προκειμένου να κοντράρει την Tesla, να ικανοποιήσει προφανώς τους κατόχους των ηλεκτρικών μοντέλων της αλλά φυσικά και για να μαζέψει ζεστό χρήμα από τρίτους κατασκευαστές που θα χρησιμοποιούν το δίκτυο της!

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης θα είναι έτοιμοι από το φθινόπωρο του 2023, πρωτίστως στις ΗΠΑ, στην Κίνα αλλά και στη Γερμανία και ακολούθως σε πολλές ακόμα αγορές-περιοχές του κόσμου. Έως τα τέλη του 2024, ο γερμανικός κολοσσός θα έχει στο πορτφόλιο του περισσότερους από 2.000 ταχυφορτιστές (400 kW), ενώ στόχος είναι, έως τα τέλη της δεκαετίας, να υπάρχουν παγκοσμίως 10.000 σημεία φόρτισης τα οποία θα «στεγάζονται» σε περισσότερα από 2.000 πολυτελή «καταστήματα».

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένες Mercedes-Benz EQA και EQB

Πόσους ταχυφορτιστές θα διαθέτουν οι σταθμοί της Mercedes

Ανάλογα με την περιοχή, κάθε «κατάστημα» θα διαθέτει από 4 έως 30 ταχυφορτιστές. Όσοι σταθμεύουν στα εν λόγω σημεία για να φορτίσουν, θα απολαμβάνουν μια premium εμπειρία καθώς η Mercedes-Benz θα δημιουργήσει χώρους χαλάρωσης και ξεκούρασης (για φαγητό, ανάπαυση, καφέ κτλ.) για τους πελάτες των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της γερμανικής φίρμας θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία MercedesMe για την φόρτιση και πληρωμή, ενώ οι ιδιοκτήτες άλλων αυτοκινήτων θα μπορούν και αυτοί να φορτίσουν στο δίκτυο της Mercedes-Benz αλλά με διαφορετική τιμολογιακή πολιτική.

Ο Markus Schäfer, επικεφαλής του πρότζεκτ δήλωσε: «Κάθε σταθμός φόρτισης θα τροφοδοτείται από καθαρή ενέργεια. Θα επενδύσουμε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια τα πρώτα 6 χρόνια στην ανάπτυξη του δικτύου μας και στόχος μας είναι έως τα τέλη της δεκαετίας να έχουμε καλύψει στο μεγαλύτερο βαθμό τις ανάγκες των τριών σημαντικότερων αγορών παγκοσμίως».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...