Δίπλωμα οδήγησης ταξί – Σε ποια ηλικία μπορώ να το βγάλω

Για να οδηγήσει κάποιος ταξί δεν αρκεί το συνηθισμένο δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά χρειάζεται ειδικό το οποίο χαρακτηρίζεται ως επαγγελματικό, γι΄ αυτό και έχει άλλο ηλικιακό όριο. Ποιο είναι αυτό;

  • -
  • -

Η οδήγηση ταξί θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα, ειδικά στις μεγάλε πόλεις, καθώς πρόκειται για μία δουλειά η οποία απαιτεί από κάποιον να βρίσκεται πολλές ώρες στον δρόμο, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Η καθημερινή, πολύωρη παραμονή πίσω από το τιμόνι είναι ιδιαίτερα κουραστική, με τον επαγγελματία οδηγό να είναι υποχρεωμένος να έχει αυξημένη προσοχή και εγρήγορση επί μακρόν, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις πλείστες παγίδες που κρύβουν οι ελληνικοί δρόμοι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1bcd923d99aa357638a662b14d5bf402.jpg

Άλλες οι προϋποθέσεις για το κανονικό δίπλωμα και άλλες για το ταξί

Δεδομένου ότι ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί περνάει τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα στους δρόμους, αλλά και του γεγονότος ότι από τους δικούς του χειρισμούς εξαρτάται η ασφάλεια κάθε ανθρώπου που μετακινείται με το όχημά του, η πολιτεία έχει θεσπίσει την υποχρεωτική απόκτηση ειδικού διπλώματος.

Δείτε ακόμα: Ταξί Tesla από σήμερα στην Ελλάδα - Αποκλειστική συνέντευξη!

Οι προϋποθέσεις για την απόκτηση αυτού του διπλώματος είναι σαφώς καθορισμένες και διαφέρουν από εκείνες του συνήθους διπλώματος κατηγορίας Β που έχουν οι περισσότεροι. Ανάμεσα στις διαφορές είναι και η ελάχιστη ηλικία που πρέπει να έχει κάποιος ώστε να κάνει τις σχετικές διαδικασίες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bfc92e6f9f4ec9c6b7cea787e772a452.jpg

Σε ποια ηλικία μπορεί κάποιος να βγάλει δίπλωμα για ταξί;

Έτσι, ενώ για το κλασικό δίπλωμα οδήγησης αρκεί κάποιος να είναι 18 ετών ή έστω 17 υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο άνθρωπος που θέλει να εργαστεί ως επαγγελματίας οδηγός ταξί πρέπει να έχει συμπληρώσει και το 21ο έτος της ηλικίας του πριν μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει σε σημαντικό βαθμό ότι ο επαγγελματίας οδηγός ταξί θα οδηγεί με όσο γίνεται ασφαλέστερο τρόπο, καθώς οι περισσότερες στατιστικές δείχνουν ότι οι νεαροί οδηγοί στις ηλικίες 18-20 ετών, είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα, απόρροια και της έλλειψης εμπειρίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...