Έρευνα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα σώσουν 90.000 ζωές στις ΗΠΑ ως το 2050

90.000 ζωές υπολογίζεται ότι θα έχουν σώσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2050 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πολύ σημαντικά θα είναι τα οφέλη και για τα οικονομικά των ΗΠΑ.

  • -
  • -

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται ότι δεν σώζει μόνο το περιβάλλον, αλλά έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία, την αποδοτικότητα και τα οικονομικά στοιχεία των κρατών, μειώνοντας κατακόρυφα τα έξοδα.

Αυτό υποδεικνύει μία νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας από την American Lung Association (το αμερικανικό αντίστοιχο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας). Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η ποιότητα του αέρα που αναπνέουν οι άνθρωποι στις πόλεις των ΗΠΑ θα είναι τόσο σημαντική, ώστε να οδηγήσει σε μείωση θανάτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3c751af56b74d0dc0fd8395a92ba6043.jpg

90.000 λιγότεροι θάνατοι μέχρι το 2050 μόνο στις ΗΠΑ, χάρη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί πνευμονολόγοι εκτιμούν ότι χάρη στην κυκλοφορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους αμερικανικούς δρόμους, στα 27 χρόνια που μεσολαβούν μέχρι το 2050, θα έχουν αποφευχθεί σχεδόν 90.000 θάνατοι από παθήσεις που σχετίζονται με το αναπνευστικό.

Δείτε ακόμα: Σε ποια περιοχή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έκαναν ήδη πιο καθαρό τον αέρα;

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να μειώσουν σε τεράστιο βαθμό τα περιστατικά άσθματος, με την American Lung Association να εκτιμά ότι οι περιπτώσεις αυτής της τόσο σοβαρής πάθησης θα μειωθούν κατά 2,2 εκατομμύρια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5fe1e3ac49161b0a4771ff4856aa41a9.jpg

Καλύτερη υγεία, αποδοτικότερη εργασία

Η βελτίωση στην υγεία των πολιτών λόγω των αυτοκινήτων που δεν εκπέμπουν ρύπους θα έχει αντίκτυπο στην αποδοτικότητα στην εργασία, αφού θα οδηγήσουν σε 10,7 εκατομμύρια λιγότερες χαμένες μέρες, δηλαδή μέρες που κάποιος εργαζόμενος απουσιάζει από την εργασία του για λόγους υγείας.

Σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια λιγότερα έξοδα, λόγω των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η βελτίωση της υγείας στις πόλεις που θα φέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των εξόδων του συστήματος υγείας, η οποία μείωση υπολογίζεται σε 978 εκατομμύρια δολάρια, καθώς ο μειωμένος αριθμός ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα συνεπάγεται και μικρότερες ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f5f91f10f6a356f283ca9a8eed8dcf97.jpg

Πόσοι άνθρωποι επηρεάζονται από την κακή ποιότητα αέρα

Σήμερα, περίπου 120 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε περιοχές με πολύ κακή ποιότητα αέρα, αέρας ο οποίος δημιουργεί προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα αυτών των ανθρώπων και όχι μόνο. Ο μολυσμένος αέρας οδηγεί ακόμα σε καρδιακή ανακοπή, εγκεφαλικό, καρκίνο των πνευμόνων και πρόωρο θάνατο. Με την έλευση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων η μόλυνση του αέρα στις πόλεις θα μειωθεί σημαντικά, οπότε αυτά τα 120 εκατομμύρια ανθρώπων θα αναπνέουν πιο καθαρό αέρα, άρα θα μειωθούν τα ποσοστά των παραπάνω παθήσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...