10 υβριδικά οικογενειακά SUV με 30.000 €

Η τάση της εποχής θέλει υβριδικά αυτοκίνητα και ιδανικά, SUV! Στην κατηγορία των οικογενειακών, υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις.

  • -
  • -

Πλέον, αν κάποιο από τα καινούργια αυτοκίνητα που παρουσιάζονται δεν είναι SUV, μας φαίνεται περίεργο. Αντίστοιχα… ασυνήθιστο το 2023, είναι να μην υπάρχει και υβριδική έκδοση στην γκάμα! Φαίνεται ότι τα υπερυψωμένα αμαξώματα αρέσουν στο κοινό, ενώ οι νέες τεχνολογίες που έρχονται για τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των ρύπων, είναι αναγκαίες. Υπάρχουν μοντέλα με mild hybrid σύνολα, αλλά και full hybrid, για όσους ζητούν απόλυτη οικονομία καυσίμου, ειδικά εντός πόλης που… αναλαμβάνει δράση ο ηλεκτροκινητήρας. Να αναφέρουμε ότι στην Αθήνα, όλα τα υβριδικά (mild hybrid, full hybrid, plug-in hybrid) έχουν ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο. Με ένα όριο στις 30.000 €, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν πολλές επιλογές από οικογενειακά SUV με υβριδική τεχνολογία. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τα 10 πιο ενδιαφέροντα, υβριδικά SUV!

Hyundai Kona

Η ολοκαίνουργια γενιά του Hyundai Kona έφτασε, για να συνεχίσει την επιτυχία της προηγούμενης! Πλέον, βέβαια, έχει μεγαλώσει σημαντικά, με τους χώρους του μοντέλου να το κατατάσσουν εύκολα εντός των «οικογενειακών επιλογών». Φυσικά, διατίθεται σε ήπια υβριδική μορφή, με τον τιμοκατάλογο να ξεκινάει από τις 26.290 € για την εκδοχή των 120 ίππων, με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Μέχρι και το όριο των 30.000 € που θέσαμε, υπάρχει και πρόταση με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (28.990 €), όπως και πλειάδα πιο «φορτωμένων» σε εξοπλισμό εκδόσεων για όσους μπορούν να εξαντλήσουν το οικονομικό περιθώριο. Στα συν, η απολύτως ξεχωριστή εμφάνιση του νέου Hyundai Kona που προκαλεί αίσθηση!

Hyundai Tucson

Η Hyundai είναι μια από τις λίγες εταιρείες με «διπλή παρουσία» σε αυτή τη λίστα. Οριακά βέβαια, καθώς το εντυπωσιακό C-SUV της, το Tucson, στοιχίζει από 29.990 €. Πρόκειται για ένα μοντέλο με πολύ μεγάλους χώρους και άριστη συμπεριφορά στον δρόμο, ενώ ο κινητήρας του κρίνεται απολύτως επαρκής για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Είναι ένας turbo τετρακύλινδρος των 1.6 λίτρων, με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V και απόδοση 150 ίππων. Διατίθεται στο επίπεδο εξοπλισμού Exclusive και δίνει ένα πολύ δυνατό χαρτί στο οικογενειακό Hyundai, χάρη και στη συγκρατημένη κατανάλωση καυσίμου στο ταξίδι. Όπως και όλα τα Hyundai, συνοδεύεται από εγγύηση 5 χρόνων χωρίς κανέναν χιλιομετρικό περιορισμό.

Kia XCeed

Μπορεί να μην είναι ένα κλασικό SUV με την… ορθόδοξη έννοια του όρου, όμως έχει τα σημαντικότερα στοιχεία: αυξημένη απόσταση από το έδαφος και στυλ. Το crossover της κορεάτικης μάρκας διακρίνεται για τη συνολική του ποιότητα και την οδική συμπεριφορά του. Η βασική υβριδική έκδοση τιμάται στις 25.090 € και χρησιμοποιεί έναν turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 160 ίππους. Όποιος θέλει αυτόματο κιβώτιο, του… φτάνουν οι 30.000 € που έχουμε σαν όριο, καθώς η βασική έκδοση με το σασμάν διπλού συμπλέκτη 7DCT στοιχίζει 26.690 €. Άρα, έχει περιθώριο να επιλέξει και μια πιο πλούσια έκδοση εξοπλισμού! Στα συν, η στάνταρ 7ετής εργοστασιακή εγγύηση της μάρκας.

Mazda CX-30

Η Mazda είναι μια από τις εταιρείες που έχουν τη δική τους… άποψη για το πως θα πρέπει να είναι τα αυτοκίνητα. Το εντυπωσιακό CX-30 είναι ιδανικός εκφραστής της φιλοσοφίας της, με σημαίες του την ποιότητα, την οδική συμπεριφορά, την ασφάλεια και την όμορφη εμφάνιση. Στην γκάμα του Made in Japan SUV βρίσκουμε μια έκδοση κάτω από τις 30.000 €, με τον ήπια υβριδικό, ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων. Ονομάζεται Skyactiv-G122 και αποδίδει 122 ίππους, όπως υποδεικνύει το όνομά του. Οι επιδόσεις σίγουρα δεν θα είναι το δυνατό του σημείο, όμως η αξιοπιστία κερδίζει το… χαμένο έδαφος. Στην γκάμα υπάρχουν και προτάσεις με 150 ή 186 ίππους, αλλά και υψηλότερη τιμή.

Mazda CX-5

Η παρουσία του Mazda CX-5 στη λίστα με τα υβριδικά SUV κάτω από τις 30.000 € ίσως προκαλέσει εντύπωση, όμως είναι πέρα για πέρα πραγματική! Συγκεκριμένα, αφορά την έκδοση με τον τετρακύλινδρο, ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα e-Skyactiv G165 με τους 165 ίππους. Κοστίζει 29.378 € και είναι η μοναδική έκδοση του μοντέλου κάτω από τα 30 χιλιάρικα. Όπως και στην περίπτωση του CX-30, έτσι κι εδώ, οι επιδόσεις δεν κλέβουν την παράσταση. Η Mazda δίνει προτεραιότητα στην αντοχή στον χρόνο, την ποιότητα και την οδική συμπεριφορά, οπότε όσοι βάζουν σε προτεραιότητα κάποιον από αυτούς τους τομείς, θα πρέπει να του ρίξουν μια ματιά. Η βασική έκδοση Prime Line περιλαμβάνει τα σημαντικότερα στοιχεία εξοπλισμού.

Nissan Qashqai

Ένα από τα ισχυρότερα όπλα στην κατηγορία των οικογενειακών SUV είναι το NissanQashqai, και όχι άδικα. Το ιαπωνικό μοντέλο καθιέρωσε αυτό το στυλ αμαξώματος στην πρώτη του γενιά, ενώ σήμερα, διανύει την τρίτη, έχοντας κάνει μεγάλα βήματα σε τομείς όπως η ποιότητα και η τεχνολογία. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 27.490 € με τον τετρακύλινδρο, ήπια υβριδικό κινητήρα των 1.3 λίτρων, με 140 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Αφορά την έκδοση εξοπλισμού Elite, δηλαδή τη βασική, που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Όποιος θέλει κάτι παραπάνω μπορεί να δει και την έκδοση Premium, δηλαδή τη δεύτερη του τιμοκαταλόγου, που φτάνει στις 29.990 € και βρίσκεται εντός του budget που έχουμε ορίσει.

Suzuki S-Cross

Χωρίς καμία υπερβολή, η Suzuki προσφέρει μια από τις πιο τίμιες προτάσεις στη C-SUV κατηγορία. Το νέο S-Cross διατίθεται σε τιμές από τις 22.880 € (βασική έκδοση GL), με τον πολύ καλό τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 1.4 BoosterJet των 129 ίππων και χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων. Το σύνολο ενισχύεται από ένα ήπια υβριδικό σύστημα των 48V, εξασφαλίζοντας ελαστικότητα από τα χαμηλά και συγκρατημένη κατανάλωση. Μάλιστα, είναι η μοναδική επιλογή σε αυτή τη λίστα που συνδυάζει ακόμη και τετρακίνητη έκδοση κάτω από τις 30.000 €. Για την ακρίβεια, με σύστημα 4x4 (AllGrip Select) στοιχίζει από 27.880 €, στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού GL+. Χωρίς αμφιβολία, ο βαθμός value for money ανήκει στα δυνατά χαρτιά του μοντέλου.

Suzuki S-Cross Strong Hybrid

Όχι, δεν πρόκειται για λάθος! Το Suzuki S-Cross μπαίνει για δεύτερη φορά στην ίδια λίστα, αλλά με διαφορετική… καρδιά! Όσοι δεν καλύπτονται από τη mild hybrid τεχνολογία και θέλουν κάτι ακόμη πιο αποδοτικό σε κατανάλωση καυσίμου, μπορούν να δουν την έκδοση Strong Hybrid. Χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται ακόμη και με σβηστό το μοτέρ βενζίνης, εντός πόλης. Συλλέγει ενέργεια φρενάροντας και αποθηκεύεται στην μπαταρία, ρίχνοντας σημαντικά το κόστος μετακίνησης! Εδώ, η αρχική τιμή είναι 29.180 € στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού GL+, με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Δείτε ακόμη: 3 premium C-SUV με άμεση παράδοση

Toyota C-HR

Το ολοκαίνουργιο Toyota C-HR μόλις παρουσιάστηκε και αναμένεται πολύ σύντομα στην Ελλάδα. Η βασική εκδοχή του στοιχίζει από 29.300 € και μπαίνει στη λίστα, έχοντας πλήρη εξοπλισμό σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Φυσικά, σαν… γνήσιο Toyota, έχει βαθιά μέσα του την υβριδική τεχνολογία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα σύνολο με ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων και συνολική απόδοση 140 ίππων. Καίει ελάχιστα και συνδυάζεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο e-CVT, συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Πρόκειται για ένα full hybrid σύστημα, δηλαδή ο ηλεκτροκινητήρας έχει τη δυνατότητα να κινεί και μόνος του το αυτοκίνητο, χωρίς το μοτέρ βενζίνης, όταν υπάρχει απόθεμα στην μπαταρία. Η ενέργεια συλλέγεται κατά το φρενάρισμα.

Toyota Corolla Cross

Εντάξει, το παραδεχόμαστε! Είπαμε ότι το όριο θα είναι στις 30.000 €. Όμως, δεν είμαστε τόσο αυστηροί, για να αφήσουμε «εκτός» ένα οικογενειακό SUV όπως το Toyota Corolla Cross! Ειδικά αν η αρχική τιμή του βρίσκεται στις 30.200 €. Με ένα πολύ μικρό ποσό επιπλέον του budget, βρίσκουμε το νέο SUV της ιαπωνικής μάρκας στη νεότερη εκδοχή του με το υβριδικό σύστημα των 1.8 λίτρων. Πρόκειται για το ίδιο σύνολο που συναντάμε και στο C-HR, με πολύ χαμηλή κατανάλωση και 140 ίππους. Το αυτόματο κιβώτιο e-CVT προσφέρει άνεση στην καθημερινότητα αλλά και λίγη… φασαρία στο ταξίδι, ενώ το όνομα “Corolla” δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, για πάρα πολλούς ικανοποιημένους ιδιοκτήτες από το παρελθόν!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...