Αττική: Σε ποιον Δήμο φτιάχνουν επιτέλους τους δρόμους;

Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν το πρόβλημα των κακοτεχνιών στην άσφαλτο, ενώ όσοι περνούν από εκεί, προσπαθούν να προφυλάξουν τα οχήματά τους. Πλέον, όλα αλλάζουν!

  • -
  • -

Εργασίες οδοποιίας μεγάλης κλίμακας πραγματοποιούνται στον Δήμο Διονύσου, προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης έγινε από τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό και Οικονομικών, Νίκου Πέππα. Μέχρι σήμερα, οι πρώτες εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και το διαχρονικό πρόβλημα των κακών δρόμων στον Δήμο των βορείων προαστίων, αναμένεται να αλλάξει.

Επίσης, πολλοί δρόμοι πλέον βρίσκονται σε φάση επείγουσας αποκατάστασης, λόγω διαφορετικών εργασιών (αποχέτευσης, ομβρίων και ύδρευσης) που είχαν πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει ανακατασκευή των ασφαλτοστρωμένων οδών, θα αντικατασταθούν τα τμήματα οδοστρώματος από σκυρόδεμα με άσφαλτο, θα διαμορφωθεί σταμπωτό δάπεδο με όψη κυβόλιθου και θα επιδιορθωθούν επί μέρους προβλήματα δρόμων με κατά τόπους κακοτεχνίες. Έτσι, οι οδηγοί που περνούν από την περιοχή, όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι του Διονύσου θα έχουν στη διάθεσή τους καλοστρωμένους δρόμους για άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις.

Έργα στον Διόνυσο - Γιατί χρειάζονται επισκευή οι δρόμοι

Με την υπογραφή της προγραμματικής σύνδεσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, είπε: «Συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου προς όφελος της βελτίωσης της λειτουργικότητας της πόλης και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών. Με γνώμονα την προτεραιοποίηση των αναγκών κάθε δήμου, όπως αυτές καταγράφονται από τους Δημάρχους, συνεχίζουμε την στήριξη έργων υποδομών μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας».

Δείτε ακόμη: Θα... μυρίσει Ευρώπη ο Κηφισός - Τα έργα στο «Ποτάμι»

Από τη δική του πλευρά, ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη διαχρονική στήριξη προς τον Δήμο και συμπλήρωσε, ότι οι εργασίες είναι αναγκαίες λόγω των εργασιών για τα δίκτυα αποχέτευσης, ομβρίων και ύδρευσης, αλλά και λόγω των φθορών που προκαλούνται από τις έντονες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζονται κατά την χειμερινή περίοδο. Ο πάγος και το χιόνι βοηθούν στην πρόωρη φθορά των δρόμων, όπως και τα εκχιονιστικά μηχανήματα που καθαρίζουν με μεταλλικά εξαρτήματα και ρίχνουν αλάτι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...