Video–Δοκιμή Porsche 911 GT3 Touring: Το καθημερινό απόλυτο sportscar;

Ένα καθημερινό σπορ μοντέλο που παραμένει αγωνιστικό στην ουσία του, με τους ελάχιστους απαραίτητους συμβιβασμούς ώστε να κυκλοφορεί στο δρόμο.

  • -
  • -

Το νούμερο 911 έχει διάφορες ερμηνείες. Σε πληθώρα χωρών είναι ο αριθμός εκτάκτου ανάγκης. Στην Αμερική συγκεκριμένα εκτός από αυτό, συνδέεται δυστυχώς και με μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία. Για την Porsche πάλι αποτελεί το όνομα του πιο θρυλικού της μοντέλου. Η μάρκα έχει συνδεθεί άμεσα με το σχήμα της 911 και ένα 6κύλινδρο μοτέρ που βρυχάται, κρεμασμένο πίσω από τον πίσω άξονα. Η πιο πρόσφατη GT3 Touring ταυτίζεται με την παραπάνω περιγραφή και διεκδικεί τον τίτλο του απόλυτου καθημερινού sportscar.

Διακριτική, χωρίς την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος φροντίζει να μην τραβά τα βλέμματα όπως άλλες εκδοχές του GT division, αλλά δεν υστερεί ούτε στο ελάχιστο από πλευράς χαρακτήρα, χαρίζοντας μία οδηγική εμπειρία που αγγίζει το ονειρικό. Παραμένει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο στην ουσία του, με τους ελάχιστους απαραίτητους συμβιβασμούς ώστε να κυκλοφορεί στο δρόμο. Ένα αυτοκίνητο σκληροπυρηνικού χαρακτήρα, φτιαγμένο με τις πιο extreme λύσεις της κλασικής, «αναλογικής» μηχανολογίας. Ένα είδος αυτοκινήτου που δεν ξέρουμε καν αν θα υπάρχει στην επόμενη μεγάλη, σημαντική επέτειο της μάρκας, στα 100 χρόνια της Porsche.

Δείτε ακόμη: Νέο Video: Δοκιμάζουμε την Porsche 718 Cayman GT4 RS σε δρόμο και πίστα

Αυτή λοιπόν η Touring εκδοχή της GT3, βάζει υποψηφιότητα για το τίτλο της καλύτερης 911. Και για πολλούς είναι. Για εμάς; Η απάντηση στο video στην κορυφή του άρθρου.