Έκτακτο: Τέλος η δωρεάν φόρτιση Tesla στην Ελλάδα!

Σταματάει άμεσα η χρήση των Superchargers της χώρας μας από κατόχους μοντέλων της Tesla χωρίς καμία χρέωση.

  • -
  • -

Αλλάζουν όλα για τους κατόχους Tesla στην Ελλάδα, αφού η περίοδος που απολάμβαναν άφθονη δωρεάν ενέργεια από τους ταχυφορτιστές της εταιρείας, τελειώνει τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε η Tesla στους κατόχους των μοντέλων της με ένα e-mail, το μοντέλο λειτουργίας αλλάζει σε «φόρτιση με πληρωμή ανά χρήση». Το κόστος της φόρτισης δεν θα είναι σταθερό πανελλαδικά, αλλά θα εξαρτάται από την εκάστοτε τοποθεσία. Ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει την ισχύουσα τιμή μέσα από την οθόνη του αυτοκινήτου του, ενώ η χρέωση θα γίνεται απευθείας στον λογαριασμό που διατηρεί στην εταιρεία.

Η εταιρεία παρακινεί τους πελάτες της να έχουν ενημερωμένα στοιχεία πληρωμής στην εφαρμογή Tesla app, έτσι ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως και αδυνατούν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους τη στιγμή που θα το χρειαστούν.

Tesla anakoinosi

Πόσο θα κοστίζει η φόρτιση σε Tesla Superchargers;

Ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει, αφού για κάθε Supercharger θα ισχύει διαφορετική τιμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει χρέωση ανά KWh, και όχι ανά λεπτό. Εκτός από την τοποθεσία του, ρόλο ίσως παίζει και η ώρα φόρτισης, αφού αυτή την τακτική ακολουθεί η Tesla και αλλού.

Oι Tesla Superchargers σε όλη την Ευρώπη προσφέρουν διαφορετική τιμή φόρτισης για τις ώρες αιχμής και για τις ώρες μη αιχμής. Σε κάθε περίπτωση, η τιμή και οι ώρες που ισχύει εμφανίζονται στην εφαρμογή πλοήγησης στην οθόνη αφής, έτσι ώστε ο οδηγός να γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο θα χρεωθεί.

Δείτε ακόμη: Κάναμε 900 km δωρεάν με Tesla Model Y Performance

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα, Tesla Superchargers υπάρχουν ήδη στην Αθήνα (Golden Hall), στoν ΣΕΑ Αταλάντης (Αθηνών-Θες/νίκης), στον ΣΕΑ Ψαθόπυργου (Αθηνών-Πατρών) και στη Λάρισα (Fashion City Outlet), ενώ ετοιμάζονται σταθμοί σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...