Στις ράγες το Μετρό Θεσσαλονίκης - Τι θα γίνει με το εισιτήριο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το μεγάλο έργο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τους χρόνους μετακίνησης στην πόλη.

  • -
  • -

Ύστερα από αρκετά χρόνια, το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να παραδοθεί στους επιβάτες εντός του 2024. Θα λειτουργήσει δηλαδή σε περίπου έναν χρόνο, αλλάζοντας εντελώς τον χάρτη μετακίνησης στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Όπως έχει ανακοινωθεί από τους αρμόδιους, το Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχει μια πολύ λογική τιμή εισιτηρίου για τους επιβάτες, ενώ θα προβλέπεται και μηνιαία, τρίμηνη, εξάμηνη ή ετήσια κάρτα απεριόριστων διαδρομών.

Μετρό Θεσσαλονίκης - Ενιαίο εισιτήριο με ΟΑΣΘ

Ο Νίκος Ταχιάος, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Υποδομών, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη μαζί με την Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργό Υποδομών και μεταφορών, αρμόδια για θέματα Μεταφορών. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους ανακοίνωσαν ότι το εισιτήριο για το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι ενιαίο με αυτό του ΟΑΣΘ, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό τους επιβάτες που χρησιμοποιούν διαφορετικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Δείτε ακόμη: Η Ελλάδα αλλάζει - 10 νέα έργα του υπουργείου Μεταφορών

Σήμερα, το κόμιστρο για τον ΟΑΣΘ ξεκινάει από τα 0,90 € (0,45 € το μειωμένο) για βασικό εισιτήριο μονής μετακίνησης και καταλήγει έως τα 1,80 € (0,90 € το μειωμένο) για εισιτήριο τεσσάρων μετακινήσεων εντός 120 λεπτών της ώρας. Ταυτόχρονα, ισχύουν και οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών, με τη μηνιαία να κοστίζει 27 € (13,50 € η μειωμένη), την τριμηνιαία να στοιχίζει 75,6 € (38 € η μειωμένη), την εξάμηνη να έχει τιμή 135 € (67,5 € η μειωμένη) και την ετήσια να καταλήγει στα 243 € (121,5 € η μειωμένη).

Με την ενσωμάτωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, δεν αποκλείεται να γίνουν αναπροσαρμογές στις τιμές, ωστόσο αναμένεται ότι αυτές θα είναι μικρές, καθιστώντας τα ΜΜΜ της συμπρωτεύουσας προσιτά για όλους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...