«Λουκέτο» για μεγάλο κατασκευαστή premium e-bikes

Επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων βρέθηκαν στα αζήτητα, παρά την εντυπωσιακή εμπορική πορεία της VanMoof στην πανδημία.

  • -
  • -

Η ολλανδικής καταγωγής κατασκευάστρια ηλεκτρικών ποδηλάτων, VanMoof, μόλις κήρυξε πτώχευση και οι υπεύθυνοι εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών και αναδιοργάνωσης της εταιρίας, με την ελπίδα του να σωθεί η επιχείρηση. Πρόκειται για έναν κατασκευαστή ο οποίος δημιουργήθηκε το 2009, ενώ είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ για να επεκταθεί διεθνώς καθώς οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Παρά αυτή την θετική εξέλιξη στην εμπορική πορεία της εταιρίας όμως, αυτή κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές την περασμένη εβδομάδα.

Μια δήλωση της εταιρίας ανέφερε ότι ένας δικαστής στο Δικαστήριο του Άμστερνταμ κήρυξε πτώχευση στις δραστηριότητες της στις 17 Ιουλίου. Οι δύο διαχειριστές που έχουν αναλάβει να επιβλέπουν την εταιρία συνεχίζουν να αξιολογούν την κατάσταση στη VanMoof, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσο μπορεί να πουλήσει μετοχές, να αναδιοργανωθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί.

Vanmoof-bikes-bankrupt

Ο ολλανδικός τηλεοπτικός σταθμός NOS ανέφερε ότι η εταιρία, η οποία πουλούσε ποδήλατα με κόστος μεγαλύτερο των 2.000 ευρώ το καθένα, υπέφερε λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης και επισκευής των ποδηλάτων ενώ βρίσκονταν ακόμη στην εγγύηση. Περίπου 200.000 μονάδες έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικά πατίνια: Τι ισχύει για κράνος, όρια ταχύτητας και πρόστιμα

Η αστυνομία του Άμστερνταμ την Τρίτη δήλωσε ότι οι τηλεφωνικές γραμμές της πλημμύρισαν από πελάτες που παραπονιούνται για «κλοπή» επειδή πλήρωσαν για ποδήλατα που δεν έχουν παραδοθεί ή επειδή έχουν ποδήλατα τα οποία επισκευάζονται στα καταστήματα της εταιρίας, τα οποία είναι τώρα κλειστά.

Η δήλωση της VanMoof σημείωσε ότι οι διεθνείς θυγατρικές της δεν αποτελούν μέρος της πτώχευσης. Η εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Ο σταθμός NOS ανέφερε ότι τα αδέρφια Taco και Ties Carlier, ιδρυτές της VanMoof, ευχαρίστησαν τους 700 εργαζομένους σε ένα εσωτερικό email που τους εστάλη. «Είμαστε λυπημένοι, αλλά πάνω από όλα νιώθουμε περήφανοι για όσα καταφέραμε», ανέφερε το email.

Πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...