Έρχονται μοτοσικλέτες υδρογόνου με τεχνολογία Toyota!

Οι Yamaha, Honda, Suzuki και Kawasaki ενώνουν τις δυνάμεις τους στην έρευνα για το υδρογόνο, με την Toyota να τους χαρίζει απλόχερα τις τεράστιες γνώσεις που ήδη έχει.

  • -
  • -

Η έρευνα για το υδρογόνο δεν αφορά μόνο τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά είναι ένας τομέας που απασχολεί και τους κατασκευαστές μοτοσικλετών, καθώς θα πρέπει και τα δίτροχα να ξεφύγουν από την εποχή των υγρών καυσίμων που είναι παράγωγα του πετρελαίου και να κινούνται με πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους.

Μπορεί στα αυτοκίνητα ο χώρος για τις μπαταρίες να μην αποτελεί πρόβλημα και η αύξηση του βάρους να είναι κάτι διαχειρίσιμο, όμως οι μικρότερες διαστάσεις που έχουν οι μοτοσικλέτες σημαίνει ότι ο χώρος των μπαταριών και τα κιλά που προσθέτουν, έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Έτσι, τέσσερις Ιάπωνες κατασκευαστές ενώθηκαν και σχημάτισαν την HySe, ώστε να προχωρήσουν από κοινού την έρευνα για το υδρογόνο στους δύο τροχούς.

yamaha-hydrogen-idrogono-ydrogono-kinitiras

Η ιαπωνική συμμαχία για το υδρογόνο

Σε μια πρωτοποριακή προσπάθεια συνεργασίας, λοιπόν, οι τέσσερις μεγάλοι κατασκευαστές μοτοσικλετών της Ιαπωνίας - Yamaha, Honda, Suzuki και Kawasaki - ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον της κινητικότητας με υδρογόνο.

Δείτε ακόμα: BP: «Μην περιμένετε υδρογόνο σε Ι.Χ. αυτοκίνητα»

Αυτή η επαναστατική προσπάθεια, γνωστή ως πρωτοβουλία "HySE" (Hydrogen Small Mobility and Engine Technology), στοχεύει στην ανάπτυξη κινητήρων αιχμής που λειτουργούν με υδρογόνο για μικρά οχήματα κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων μοτοσικλετών, θαλάσσιων σκαφών, μίνι οχημάτων, μηχανημάτων έργων, ακόμη και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a5a0a193347c3567e40c720219a30a66.jpg

Η έγκριση του κράτους, ο ρόλος της Toyota

Η σύμπραξη έχει εγκριθεί επίσημα από το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, γεγονός που εδραιώνει τη δέσμευσή των εταιρειών για μια ανθρακικά ουδέτερη κοινωνία και βιώσιμες λύσεις μεταφορών. Προς ενίσχυση των παραπάνω προσπαθειών, δύο γίγαντες της βιομηχανίας, η Toyota και η Kawasaki Heavy Industries, συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στην έρευνα για το υδρογόνο. Συγκεκριμένα, η Toyota τίθεται να μοιραστεί με την HySe τις γνώσεις που έχει αποκτήσει στον τομέα, ώστε να κινηθούν πιο γρήγορα οι εξελίξεις.

Η συμμετοχή της Toyota προσφέρει απαράμιλλη τεχνογνωσία στην τεχνολογία υδρογόνου, χάρη στο πρωτοποριακό έργο της στα οχήματα κυψελών καυσίμου. Ως ειδικό μέλος της πρωτοβουλίας HySE, η Toyota θα μοιραστεί τις γνώσεις της σχετικά με το υδρογόνο, επιταχύνοντας σημαντικά την πορεία ανάπτυξης προηγμένων κινητήρων που κινούνται με αυτό το καύσιμο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/14427d4988146dbcdf83325d09375843.jpg

Ο τελικός στόχος για το υδρογόνο και ο ρόλος της κάθε εταιρείας

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Yamaha, η Honda, η Suzuki και η Kawasaki θα διαδραματίσουν ο καθένας έναν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της τεχνολογίας υδρογόνου. Η Honda θα ηγηθεί της έρευνας & ανάπτυξης με βάση μοντέλα για κινητήρες υδρογόνου, ενώ η Suzuki θα διεξάγει ολοκληρωμένες μελέτες σχετικά με τη λειτουργικότητα, τις επιδόσεις και την αξιοπιστία. Η Yamaha και η Kawasaki θα είναι πιο πρακτικές στην προσέγγισή τους, καθώς θα διεξάγουν έρευνα χρησιμοποιώντας πραγματικούς κινητήρες υδρογόνου.

Πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας HySE είναι η αντιμετώπιση των τεχνικών προκλήσεων που σχετίζονται με τη χρήση υδρογόνου, όπως η πολύ γρήγορη ανάφλεξη μέσα στους κυλίνδρους και η περιορισμένη χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμου. Μέσω της θεμελιώδους έρευνας και αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία τους στην ανάπτυξη κινητήρων βενζίνης, η κοινοπραξία στοχεύει στην καθιέρωση ενός προτύπου σχεδιασμού για κινητήρες υδρογόνου σε μικρά οχήματα κινητικότητας.

Πορεία προς καθαρές, δίκυκλες μετακινήσεις μέσω του υδρογόνου

Ο σχηματισμός της HySE σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην επιδίωξη πράσινων και βιώσιμων λύσεων στις μεταφορές. Αγκαλιάζοντας την τεχνολογία υδρογόνου για μοτοσικλέτες και άλλα μικρά οχήματα κινητικότητας, η συνεργασία δημιουργεί ένα προηγούμενο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις εκπομπές άνθρακα και ένα μέλλον που θα βασίζεται σε καθαρότερες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές κινητικότητας.

Καθώς η τεχνολογία της Toyota ενώνει τις δυνάμεις της με τα καινοτόμα μυαλά της Yamaha, της Honda, της Suzuki και της Kawasaki, η εποχή των μοτοσικλετών υδρογόνου είναι στον ορίζοντα, υποσχόμενη ένα συναρπαστικό και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο μέλλον για τον κόσμο της δίτροχης μετακίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...