Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δάσος! Πού κατασκευάζονται και γιατί;

Εξερευνήσεις στο δάσος, στο βουνό και γενικότερα στη φύση με ηλεκτρικά τετρακίνητα, χωρίς άγχος για την αυτονομία. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με το νέο δίκτυο φορτιστών.

  • -
  • -

Καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται, η ανάγκη για μια αξιόπιστη και προσβάσιμη υποδομή φόρτισης γίνεται όλο και πιο κρίσιμη. Για να καλύψουν αυτή την αυξανόμενη ανάγκη, εταιρείες όπως η Polaris έχουν αναγνωρίσει τη σημασία της ανάπτυξης δικτύων φόρτισης ειδικά σχεδιασμένων για ηλεκτρικά οχήματα εκτός δρόμου.

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, η Polaris δημιούργησε το πρώτο στο είδος του δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εκτός δρόμου σε συνεργασία με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα η πολιτεία του Μίσιγκαν έδωσε και επιδότηση 700.000 δολαρίων στην Polaris για την ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου.

dasos-fortistis-wallbox

Ποιους αφορά το εκτός δρόμου δίκτυο φόρτισης

Το δίκτυο φόρτισης που δημιούργησε η Polaris στοχεύει στην αντιμετώπιση των μοναδικών απαιτήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων εκτός δρόμου, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές αναψυχής αλλά και από κρατικούς φορείς και σωστικά συνεργεία.

Δείτε ακόμα: Έρχονται ταχύτατοι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων παντού - Τι ψήφισε η ΕΕ

Τα οχήματα αυτά λειτουργούν συχνά σε απομακρυσμένες και εκτός δικτύου περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των δασών και των αγροτικών τοπίων. Οι παραδοσιακές υποδομές φόρτισης ενδέχεται να μην είναι άμεσα διαθέσιμες σε αυτά τα περιβάλλοντα, καθιστώντας απαραίτητη τη δημιουργία εξειδικευμένων λύσεων φόρτισης.

fortistis-dc-dasos

Η Polaris, ένας διάσημος κατασκευαστής μηχανοκίνητων οχημάτων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να γεφυρώσει αυτό το κενό εγκαθιστώντας φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων ειδικά σχεδιασμένους για οχήματα εκτός δρόμου σε στρατηγικά σημεία μέσα στα δάση του Μίσιγκαν. Αυτοί οι φορτιστές είναι στρατηγικά τοποθετημένοι για να καλύψουν τις ανάγκες των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων που εξερευνούν μονοπάτια εκτός δρόμου, κάνουν κάμπινγκ ή συμμετέχουν σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Γιατί δημιουργείται εκτός δρόμου δίκτυο φόρτσης;

Με την παροχή βολικών και αξιόπιστων επιλογών φόρτισης σε αυτά τα φυσικά περιβάλλοντα, η Polaris στοχεύει να υποστηρίξει την αυξανόμενη κοινότητα των ανθρώπων που λατρεύουν να κινούνται με τα ηλεκτρικά τους οχήματα εκτός δρόμου και να διασφαλίσει ότι μπορούν να απολαμβάνουν τις περιπέτειές τους χωρίς να ανησυχούν ότι θα μείνουν από ρεύμα.

fortistis-wallbox-dasos-rivian

Όσον αφορά την κατασκευή, οι λεπτομέρειες των φορτιστών που αναπτύσσει η Polaris στα δάση του Μίσιγκαν δεν είναι ακόμα διαθέσιμες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα είναι μια παγκόσμια προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν διάφοροι κατασκευαστές. Αρκετές εταιρείες ειδικεύονται στον σχεδιασμό και την κατασκευή σταθμών φόρτισης, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων για διαφορετικές εφαρμογές και περιβάλλοντα.

Φαίνεται πως τα εκτός δρόμου δίκτυα φόρτισης θα μας απασχολούν όλο και περισσότερο στο μέλλον. Αντίστοιχες ανακοινώσεις για τοποθέτηση φορτιστών σε εκτός δρόμου σημεία έχει κάνει η Jeep, αλλά και η Rivian, μία αμερικανική start-up κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που στοχεύει κυρίως σε περιπετειώδεις πελάτες καθώς διαθέτει μόνο SUV και pick-up.

Η Polaris έκανε ένα πρωτοποριακό βήμα δημιουργώντας ένα δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εκτός δρόμου στα δάση του Μίσιγκαν. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην παροχή αξιόπιστων και προσβάσιμων λύσεων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα εκτός δρόμου σε απομακρυσμένες και εκτός δικτύου περιοχές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...