Επένδυση δισεκατομμυρίων της Bosch στο υδρογόνο - Τι θα κατασκευάζει

Εκτός από την ηλεκτροκίνηση η μετάβαση σε καθαρές και πράσινες μεταφορές περιλαμβάνει και το υδρογόνο, με την Bosch να δείχνει ότι το θεωρεί μέρος της λύσης, επενδύοντας πάρα πολλά χρήματα.

  • -
  • -

Η Bosch, η γνωστή γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει πολλά από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα αυτοκίνητά τους, δείχνει ότι εμπιστεύεται πολύ την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου αυξάνοντας τις επενδύσεις της στον τομέα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μεταξύ 2021 και 2026. Αυτή η σημαντική επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει πωλήσεις ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2030, αναδεικνύοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Bosch στο υδρογόνο ως βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των παραδοσιακών συστημάτων κίνησης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2e50ae21dc9498328ef851729e6ed7ae.jpg

Η πολιτική της Bosch για το υδρογόνο και η μελλοντική του πορεία

Η προγραμματισμένη επένδυση της Bosch στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου υπερβαίνει το προηγούμενο επενδυτικό της σχέδιο για τα έτη 2021-2024 κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Αυτό αποδεικνύει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη της εταιρείας στις δυνατότητες του υδρογόνου ως καθαρής και αποδοτικής πηγής ενέργειας για τις μεταφορές.

Δείτε ακόμαΤέλος το υδρογόνο στην Ευρώπη, αν δεν είναι από ΑΠΕ

Τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες, όπως ταχύτερους χρόνους ανεφοδιασμού και μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η Bosch προβλέπει ότι μέχρι το 2030, ένα στα πέντε νέα φορτηγά βάρους έξι μετρικών τόνων ή περισσότερο θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα κίνησης κυψελών καυσίμου. Η πρόβλεψη αυτή αναδεικνύει την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις με βάση το υδρογόνο στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/396c984b112e09bfd24cfac0f825e245.png

Οι πρώτες πιλοτικές εφαρμογές των κυψελών υδρογόνου της Bosch

Για να υποστηρίξει τη δέσμευσή της στο υδρογόνο, η Bosch έχει ξεκινήσει την παραγωγή δικών της κυψελών καυσίμου. Αυτές οι μονάδες, οι οποίες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια στα οχήματα από υδρογόνο, έχουν σχεδιαστεί κυρίως για εφαρμογή σε μεγάλα οχήματα που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις όπως φορτηγά και λεωφορεία. Η παραγωγή πραγματοποιείται στα εργοστάσια της Bosch στη Στουτγκάρδη και στο Chongqing της Κίνας.

Η Nikola Corporation έχει επιλεγεί ως πιλοτικός πελάτης για τις μονάδες που παράγονται στη Στουτγκάρδη, με το τον ηλεκτρικό τράκτορα που παράγει ο οποίος χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου υδρογόνου να αναμένεται να εισέλθει στην αγορά της Βόρειας Αμερικής το τρίτο τρίμηνο του 2023.

nikola-traktoras-ntalika-idrogono-ydrogono-hydrogen

Ενώ ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη μπαταριών-ηλεκτρικών συστημάτων, είναι εμφανής η αφοσίωση της Bosch στο υδρογόνο ως βασικό στοιχείο του μέλλοντος της κινητικότητας. Με τη σημαντική της επένδυση και την έναρξη της παραγωγής μονάδων κυψελών καυσίμου, η Bosch τοποθετείται ως σημαντικός παίκτης στη βιομηχανία κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αναζητά βιώσιμες και αποδοτικές λύσεις για τις μεταφορές, η μεγάλη επένδυση της Bosch στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου στέλνει ένα σαφές μήνυμα: το υδρογόνο έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον για την αυτοκινητοβιομηχανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...