Το ηλιακό scooter που μπορεί να μη φορτίσεις ποτέ!

Το S80 Solar Scooter ίσως και να είναι το ιδανικό ηλεκτρικό πατίνι για την Ελλάδα, καθώς μπορεί να φορτίσει πλήρως μόνο από τον ήλιο όσο είσαι στο γραφείο.

  • -
  • -

Ο ήλιος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες, ανεξάντλητες πηγές ενέργειας που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Στον σύγχρονο κόσμο, οι ακτίνες του χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η οποία με την σειρά της μπορεί να τροφοδοτήσει από ολόκληρες εγκαταστάσεις μέχρι και το κινητό που έχουμε πάνω στο τραπέζι. Με την ηλεκτροκίνηση να γίνεται σιγά σιγά ο βασικός πυλώνας στις μετακινήσεις μας, είναι λογικό να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την συγκεκριμένη πηγή και για αυτό τον σκοπό.

Στην χώρο του αυτοκινήτου έχουμε δει διάφορες υλοποιήσεις της παραπάνω ιδέας, είτε αυτό αφορά σημεία φόρτισης που χρησιμοποιούν ηλιακά πάνελ για να τροφοδοτηθούν, είτε τα ίδια τα οχήματα τα οποία φέρουν δικά τους πάνελ για την αναπλήρωση της ενέργειας που ξοδεύουν ή τουλάχιστον ενός μέρους της. Το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο της μικροκινητικότητας, με διάφορα scooter ή ηλεκτρικά ποδήλατα να αξιοποιήσουν τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν οριστικά το άγχος της αυτονομίας.

Δείτε ακόμη: Νέο e-scooter της McLaren, με τιμή από 2.000 €

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν ένα ηλεκτρικό scooter το οποίο αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ίσως και να μην χρειαστεί ποτέ να μπει στην πρίζα; Πρόκειται για το κινεζικής καταγωγής S80 Solar Scooter, από την Jiangsu Snail Zhixing Technology.

Όπως είναι γνωστό, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο απαιτεί συνήθως μεγάλη επιφάνεια – κάτι για το οποίο δεν φημίζονται τα ηλεκτρικά πατίνια. Ως εκ τούτου, οι σχεδιαστές του S80 Solar Scooter έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να μεγιστοποιήσουν την επιφάνεια του σκούτερ ώστε να παράγει αρκετή ισχύ όταν εκτίθεται στον ήλιο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ που θυμίζει ελαφρώς φορητό υπολογιστή, δεδομένου του πόσο πλατιές είναι οι επιφάνειες του. Σίγουρα στο μάτι μπορεί να ξενίζει, αλλά ίσως και να αποτελεί την έξυπνη λύση για μέρη όπως η Ελλάδα.

Πόσο διαρκεί η φόρτιση από τον ήλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το S80 χρειάζεται από 7 έως 14 ώρες ηλιακού φωτός για να φορτιστεί πλήρως. Προσφέρει ισχύ από 35 έως 70 watt για τη φόρτιση της μπαταρίας του και κάθε φόρτιση προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 35 km. Αρκετά για την πλειοψηφία του κόσμου που θέλει να πάει και να γυρίσει από τον χώρο εργασίας του καθημερινά χωρίς άγχος.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικά πατίνια: Κανόνες, όρια ταχύτητας και πρόστιμα για την κυκλοφορία τους

Όλη αυτή η ισχύς αποθηκεύεται σε μια μπαταρία που βρίσκεται στην βάση του scooter και τροφοδοτεί έναν κινητήρα με ονομαστική ισχύ 350 Watt. Αυτός με την σειρά του επιτρέπει στο S80 Solar Scooter φτάσει μία τελική ταχύτητα της τάξης των 25 km/h. Επιπλέον, αν και τα ηλιακά πάνελ πιάνουν τόσο χώρο αφού βρίσκονται τόσο πάνω στο τιμόνι αλλά και στη βάση πάνω στην οποία πατά ο αναβάτης, οι κατασκευαστές κατάφεραν στριμώξουν μέσα εκεί και διάφορες τεχνολογίες όπως ενσωματωμένο GPS ώστε να γνωρίζει πάντα που βρίσκεται το scooter, καθώς και έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων που εμφανίζει την ταχύτητα, την απόσταση που έχει διανύσει αλλά και το ποσοστό της μπαταρίας. Τέλος, από τον εξοπλισμό δεν λείπουν στοιχεία όπως τα φλας ή το cruise control.

Πότε θα το δούμε στην αγορά παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, αλλά πηγές αναφέρουν πως έχει περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει λάβει τις πιστοποιήσεις για την αγορά των ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...