«Δεν μασάμε, προχωράμε»: Η ζωή του Βαγγέλη Ασπρόμουγγου, σε βιβλίο

Μια αναδρομή 300 σελίδων στη συναρπαστική ζωή του φίλου και συναδέλφου, που έφυγε νωρίς αλλά είχε προλάβει να πετύχει πολλά.

  • -
  • -

Ήταν αρχές του 2020 όταν ο Βαγγέλης Ασπρόμουγγος, αγαπημένο παιδί του χώρου του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, είτε από τη θέση του φωτογράφου, είτε από το μπάκετ κάποιου αγωνιστικού, έχανε την πολυετή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Το θάρρος του και το χαμόγελό του, παρά τα όποια προβλήματα, αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για όλους όσους τον γνώρισαν. Και συνεχίζουν να μας εμπνέουν ακόμα και σήμερα, με τον φορέα Cancelthecancer, που είχε ιδρυθεί από τον ίδιο, να συνεχίζει το έργο του. Και σήμερα, οι αναμνήσεις από τη ζωή του Βαγγέλη γίνονται λίγο πιο έντονες, χάρη στη δημιουργία ενός βιβλίου για εκείνον, με τίτλο «Δεν μασάμε, προχωράμε!».

Όπως αναφέρει το Cancelthecancer, «ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ… και είμαστε έτοιμοι μετά από καιρό. Η ζωή του Βαγγέλη Ασπρόμουγγου μέσα σε 300 σελίδες. Μαζέψαμε στιγμές της ζωής του, τις κάναμε λέξεις, προτάσεις, σελίδες, κεφάλαια, βιβλίο. 190 φωτογραφίες του αλλά και φίλων του συνοδεύουν τα γραπτά». Το βιβλίο κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή, δωρεάν, και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ (αρχείο pdf).

Και έντυπο, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων

Κυκλοφόρησε και ως έντυπο, σε περιορισμένα αντίτυπα, σε χαρτί από δέντρα που καλλιεργούνται για αυτόν το σκοπό. Την έκδοση προσέφερε το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) που εδρεύει στη Νέα Ερυθραία. Δεν θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία, γιατί δεν πωλείται. Διανέμεται δωρεάν. Αλλά η επιθυμία του Cancelthecancer είναι να γίνει μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς προς το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η ΦΛΟΓΑ που αναγράφεται στην αρχή του βιβλίου.

Όσοι επιθυμούν τη χάρτινη μορφή, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Cancelthecancer για να τους κατευθύνουν προς τα τέσσερα σημεία διάθεσής του στην Αττική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...