Η ελπίδα είναι ζωντανή!

Είμαι ο πιο μικρός και ασήμαντος για να γράψω για τον Βαγγέλη Ασπρόμουγγο. Όλοι είμαστε, εδώ που τα λέμε

  • -
  • -

Νικήθηκε από τον καρκίνο ο φωτογράφος και φίλος Βαγγέλης Ασπρόμουγγος και άφησε όλους εμάς με δάκρυα στα μάτια, αλλά γεμάτους ελπίδα ότι κάποτε θα πλησιάσουμε τη δύναμη και τη λάμψη του.  

Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις για κάποιον που θαυμάζεις. Συγχωρήστε μου λοιπόν το τόσο φορτισμένο κείμενο. Είμαι ο πιο μικρός και ασήμαντος για να γράψω για τον Βαγγέλη. Όλοι είμαστε, εδώ που τα λέμε. 

Ιστορικά γεγονότα και περισσότερα λόγια δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία πλέον. Το μόνο που έχει ουσία είναι το τι σήμαινε ο Βαγγέλης και ο τρόπος που αντιμετώπισε τον καρκίνο. Δεν πτοήθηκε ποτέ. Κι αν πτοήθηκε, δεν το έδειξε σε όλους εμάς. Εμάς, γνωστούς ή άγνωστους, που τον κοιτάζαμε με τα μικρά ματάκια μας, πνιγμένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητας, να μας δείχνει ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής. 

Ο Βαγγέλης μας θύμιζε κάθε στιγμή με την παρουσία του και το χαμόγελό του τι θα πει να μην εγκαταλείπεις ποτέ, τι θα πει να απολαμβάνεις κάθε ανάσα σου, κάθε ματιά στον ήλιο, κάθε στιγμή με τους αγαπημένους σου. 

Τους οποίους τώρα άφησε πίσω. Και σε αυτούς λοιπόν απευθύνομαι και λέω ότι, αυτό που άφησε ο Βαγγέλης πίσω του είναι πολύ πιο μεγάλο απ’ όσο μπορούν να κατανοήσουν, και σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από την απώλειά του. 

Κάθε λέξη και κάθε δάκρυ μου από εχθές, είναι αφιερωμένο σε εσάς, στην οικογένειά του. 

Όσοι πονάτε που τον χάσαμε, να ξέρετε, ο Βαγγέλης τον ακύρωσε τον καρκίνο. 

www.facebook.com/CancelTheCancer.Vagelis/