Η προθεσμία για να γίνει «έξυπνη πόλη» η Αθήνα λήγει... την Παρασκευή

Ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αθήνας θα λήξει σύντομα και ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 3,2 εκατ. ευρώ.

  • -
  • -

Η Αθήνα θα μεταμορφωθεί σε μια έξυπνη πόλη, με ευφυή συστήματα διαχείρισης, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί ανοικτό διαγωνισμό για τις εταιρείες που θέλουν να καταθέσουν τις προσφορές τους σχετικά με τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας «έξυπνης πόλης» και συστημάτων IoT (Internet of Things). Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 29η Ιουνίου του 2023 και ώρα 15:00, με την αποσφράγιση του διαγωνισμού να πραγματοποιείται στις 5 Ιουλίου του 2023 και ώρα 16:00. Η τελευταία, θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού.

Τι θα περιλαμβάνει η πλατφόρμα «Έξυπνη Πόλη»;

Το αντικείμενο της σύμβασης, είναι η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας «Έξυπνη Πόλη», μέσα από την οποία η Αθήνα θα λάβει πραγματικά χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής πόλης σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα, προβλέπεται διασύνδεση του συστήματος διαχείρισης οδοφωτισμού LED με την πλατφόρμα, σύστημα διαχείρισης του στόλου συμβατικών οχημάτων της Περιφέρειας Αττικής, δημιουργία έξυπνων σταθμών πληροφόρησης «Info-Kiosk» και «παγκάκι», αλλά και σύστημα φόρτισης υβριδικής μονάδας ηλεκτροκίνητων οχημάτων με φωτοβολταϊκό πάνελ.

Δείτε ακόμη: Αττική - Ποια γέφυρα είδε... το φως το αληθινό;

Ο πρωταρχικός στόχος της σύμβασης είναι η συγκεκριμένη πλατφόρμα να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης όλων των εφαρμογών που θα πλαισιώνουν την «έξυπνη πόλη», με λειτουργία στο ίδιο περιβάλλον και να συνδέει τα δεδομένα από διάφορα άλλα συστήματα που θα τεθούν σε εφαρμογή. Έχοντας δημιουργήσει μια αξιόπιστη βάση, η Περιφέρεια Αττικής θα είναι σε θέση να μεταμορφώσει την Αθήνα σε «έξυπνη πόλη» και οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν υψηλότερη ποιότητα ζωής. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες από τους αρμόδιους. Φυσικά, όλες οι νέες υποδομές θα συνδέονται και με τη νέα εφαρμογή myAttica που είναι ήδη διαθέσιμη για download.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...