FIAT: Γιατί σταματά να φτιάχνει... γκρι αυτοκίνητα;

Μία από τις δημοφιλέστερες αποχρώσεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία «έφαγε πόρτα» από την FIAT για… ιδεολογικούς λόγους.

  • -
  • -

Μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση έκανε η FIAT, η οποία δήλωσε πως αφαιρεί ολοκληρωτικά τις γκρι αποχρώσεις από την παλέτα όλων των μοντέλων της. Ο λόγος για τον οποίο η ιταλική μάρκα εναντιώθηκε σε μία από τις δημοφιλέστερες αποχρώσεις παγκοσμίως είναι διότι προσπαθεί να αναπτύξει περαιτέρω τη φήμη της ως «μάρκα χαράς, χρωμάτων και αισιοδοξίας».

Ξεκινώντας με το 600, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος ως απάντηση στο Jeep Avenger, η Fiat θα αρχίσει να συσχετίζει τις αποχρώσεις των μοντέλων της με στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την χώρα καταγωγής της, την Ιταλία. Μερικά από αυτά είναι η θάλασσα, ο ήλιος, η γη και ο ουρανός.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη στρατηγική της μάρκας η οποία στοχεύει στην προσθήκη ενός χαρακτηριστικού προφίλ στα αυτοκίνητα της γκάμας της, δημιουργώντας έτσι μία πιο ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική εικόνα. Το γκρι αποτελεί ίσως την 3η πιο χρησιμοποιημένη απόχρωση στα αυτοκίνητα μετά από το λευκό και το μαύρο.

Δείτε ακόμη: Απολαυστικά drift στο νέο Mission Impossible με BMW 5 και... FIAT 500 [video]

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, Olivier Francois, η εν λόγω απόφαση στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής θέσης της Fiat ως μάρκα χαράς, χρωμάτων και αισιοδοξίας. Αυτή η επιλογή μεταδίδει ακόμη περισσότερο στο κοινό τις νέες αξίες «dolce vita» και το ιταλικό DNA που ενσαρκώνει η μάρκα.

Η απόφαση συνοδεύεται από την φράση: «Italy. The land of colours. Fiat. The brand of colours».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...