Lada: Παρά λίγο φιάσκο η παρουσίαση του Aura, λόγω... Ρώσου υπουργού [video]

Στην συγκεκριμένη παρουσίαση δεν πήγαν όλα τέλεια για την εταιρεία, αφού μέχρι να γίνει αντιληπτό πως το πρόβλημα είναι ένα ανθρώπινο λάθος, όλα έδειχναν πως πρόκειται για ιστορική γκάφα της εταιρείας.

  • -
  • -

Στις εκδηλώσεις για την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να είναι σίγουρες πως όλα θα πάνε καλά. Γι’ αυτό προετοιμάζονται κατάλληλα, ώστε να εντυπωσιάσουν το κοινό, όχι μόνο με το όχημα που θα αποκαλύψουν, αλλά και συνολικά με την παρουσίαση. Κάποιες φορές όμως δεν πηγαίνουν όλα βάσει σχεδίου... Υπάρχουν κάποιοι αρκετά απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως είναι, για παράδειγμα, οι καιρικές συνθήκες, για τους οποίους δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Αυτό όμως που συνέβη στην περίπτωση της AvtoVAZ αρχικά φάνηκε σαν ένα τεράστιο λάθος, τελικά όμως αποδείχθηκε καθαρά θέμα απροσεξίας και αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη ένα διεθνές οικονομικό forum, στα πλαίσια του οποίου εκτέθηκαν διάφορα νέα μοντέλα. Ένα εξ’ αυτών ήταν ένα πρωτότυπο Lada Aura, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες από την AvtoVAZ. Πρόκειται για ένα sedan που αποτελεί μια μεγαλύτερη εκδοχή του Vesta και αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του στα τέλη του 2024.

ky

Γιατί δεν έπαιρνε μπρος το Lada Aura

O υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Anton Siluanov και ο επικεφαλής της AvtoVAZ, Maxim Sokolov, έφτασαν με το πρωτότυπο, το πρωί της 16ης Ιουνίου, στο χώρο της εκδήλωσης. Λίγο αργότερα, βρέθηκαν μαζί με δημοσιογράφους, φωτογράφους και κάμερες, δίπλα στο ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, θέλοντας να το παρουσιάσουν στον CEO της ρώσικης τράπεζας Sberbank και πρώην υπουργό Οικονομικών, Herman Gref. Ο Gref κάθισε στη θέση του οδηγού, προσπάθησε να ξεκινήσει τον κινητήρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, βγήκε από το αυτοκίνητο. Ακολούθησαν μερικά λεπτά αμηχανίας, ενώ οι άνθρωποι της εταιρείας άνοιξαν και το καπό προκειμένου να ελεγχθεί ο κινητήρας.

Δείτε επίσης: Ρώσος ντριφτάρει με Lada για 17 συνεχόμενες ώρες

Στο video δε φαίνεται να διορθώθηκε κάτι, ωστόσο όταν ο νυν υπουργός Οικονομικών Siluanov κάθισε στη θέση του οδηγού, ο κινητήρας του Aura λειτούργησε αμέσως. Σύμφωνα με την AvtoVAZ, ο Gref παρατήρησε ότι ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου δεν ήταν στη θέση P, όπως θα έπρεπε, αλλά στην D, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η εκκίνηση του κινητήρα. Όταν τελικά ο Siluanov μετακίνησε τον επιλογέα στη θέση P, το πρόβλημα λύθηκε.

Δείτε το video:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...