Opel, Peugeot, FIAT στις 10 μάρκες που γλυκοκοιτάνε τους φορτιστές της Tesla

Η Stellantis σκέφτεται να στραφεί στο βύσμα της Tesla για φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που θα αλλάξει τελείως το τοπίο στον τομέα των οχημάτων με μπαταρία.

  • -
  • -

Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis εξετάζει προσεκτικά την υιοθέτηση του προτύπου φόρτισης της Tesla, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ford Motor Co και της General Motors Co ότι θα προβούν σε αυτήν την κίνηση. Στον όμιλο Stellantis ανήκει μία μεγάλη γκάμα εταιρειών. Από αυτές, το ελληνικό κοινό είναι εξοικειωμένο με τις Opel, Peugeot, FIAT, Citroen, Jeep, Alfa Romeo, DS, Lancia, Maserati, Abarth και FIAT Professional.

Η Stellantis εξέφρασε το ενδιαφέρον της για το North American Charging Standard (NACS). Πρόκειται για ένα βύσμα – πρότυπο φόρτισης διαφορετικό από το CCS που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη, το οποίο προς το παρόν χρησιμοποιεί αποκλειστικά η Tesla στα δικά της αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά. Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τις διαφορές στη μορφή αλλά και το μέγεθος που έχει, σε σχέση με το CCS.

ccs-nacs-tesla-visma-kalodio-kalwdio-visma

Η Stellantis θέλει να κάνει εύκολη τη ζωή εκείνων που έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σε δήλωσή της στο Reuters, η Stellantis τόνισε τη δέσμευσή της να παρέχει στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία φόρτισης. Το εμπορικό σήμα Free2Move Charge της εταιρείας έχει ως στόχο να προσφέρει απρόσκοπτες και απλές λύσεις φόρτισης, τόσο στο σπίτι όσο και εν κινήσει, μέσω συνεργασιών με παρόχους φόρτισης. Με τη διερεύνηση της υιοθέτησης του NACS, η Stellantis στοχεύει να ευθυγραμμιστεί με το κυρίαρχο πρότυπο φόρτισης που πρόκειται να κατακτήσει περίπου το 60% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (EV) των ΗΠΑ μέσω των συνεργασιών με τη Ford και την GM.

Δείτε ακόμα: Τα ηλεκτρικά Ford θα μπορούν να φορτίζουν στους Tesla Superchargers

Η απόφαση της Ford και της GM να υιοθετήσουν το πρότυπο φόρτισης της Tesla προκάλεσε την αντίδραση διαφόρων κατασκευαστών εξοπλισμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προσφέρουν φορτιστές με τον σύνδεσμο της Tesla, ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική του NACS στον εν εξελίξει ανταγωνισμό προτύπων φόρτισης.

peugeot-e-2008-e2008-ilektriko-crossover-tesla-supercharger-model-3

Γιατί η Tesla επιτρέπει σε άλλες εταιρείες να χρησιμοποιήσουν τους φορτιστές της

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, μιλώντας σε συνέδριο στο Όστιν του Τέξας, αναγνώρισε ότι το άνοιγμα των αποκλειστικών δικτύων φόρτισής τους θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό ανταγωνιστικό μειονέκτημα, αλλά τόνισε τη σημασία της υποστήριξης του κλάδου στο σύνολό του. Αναφέρθηκε σε μια ηθικά σωστή απόφαση, αν και οι οικονομικές επιπτώσεις της δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί πλήρως. Ο Musk αποκάλυψε επίσης ότι η Tesla δεν προβλέπει την παραγωγή των ηλεκτρικών φορτηγών Semi σε μεγάλες ποσότητες μέχρι το επόμενο έτος, λόγω της ανάγκης για επαρκή προμήθεια μπαταριών, καθώς τα φορτηγά απαιτούν μεγαλύτερες μπαταρίες σε σύγκριση με τα επιβατικά αυτοκίνητα.

peugeot-e208-ilektriko-fortisi-fortistis-tesla-supercharger

Η αξιολόγηση του προτύπου φόρτισης της Tesla από την Stellantis αναδεικνύει το εξελισσόμενο τοπίο της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Καθώς οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες υιοθετούν κοινά πρότυπα φόρτισης, ανοίγει ο δρόμος για αυξημένη διαλειτουργικότητα και ευκολία για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων διαφορετικών εμπορικών σημάτων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την προσβασιμότητα της ηλεκτροκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...