Supermini με εναλλακτικό καύσιμο: LPG, CNG ή Diesel – Δείτε τι ψηφίσατε

Οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες, αλλά ο νικητής ξεκάθαρος με εσάς να δείχνετε ότι δεν είναι κακός ο πειραματισμός.

  • -
  • -

Παλαιότερα οι επιλογές όσον αφορά το καύσιμο ήταν πολύ περιορισμένες. Ειδικά στην κατηγορία των supermini η βενζίνη ήταν μονόδρομος με ελάχιστες περιπτώσεις να χρησιμοποιούν και diesel. Τώρα η διαθέσιμη παλέτα έχει διευρυνθεί σε εντυπωσιακό βαθμό με το segment να περιλαμβάνει μοντέλα βενζίνης, diesel, υγραερίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικά και φυσικά τις διάφορες βαθμίδες υβριδισμού. Εμείς όμως για τώρα επικεντρωθήκαμε στα πιο παραδοσιακά εναλλακτικά καύσιμα και σας παραθέσαμε τρεις επιλογές.

Ένα αυτοκίνητο που κινείται με φυσικό αέριο (CNG), ένα με υγραέριο (LPG) και ένα πετρελαίου. Με παραπλήσια κόστη απόκτησης, η διαφορά θα φαινόταν στα προνόμια που έχει να προσφέρει το καθένα και τελικά η αυτονομία σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος χρήσης έρχονται στο προσκήνιο. Αυτό το λέμε γιατί αναδείξατε το υγραεριοκίνητο Renault Clio ως νικητή του συγκεκριμένου συγκριτικού με ποσοστό 39%.

Σίγουρα η συνδυαστική αυτονομία των ντεπόζιτων βενζίνης και LPG που ξεπερνά τα 1.000 km δεν πέρασε απαρατήρητη. Στην συνέχεια είχαμε το πιο αποδοτικό εκ των τριών, το Volkswagen Polo εξοπλισμένο με το μοτέρ CNG και ποσοστό 35%. Το μηδαμινό κόστος χρήσης που προσφέρει το φυσικό αέριο είναι δύσκολο να το συναγωνιστεί το οποιοδήποτε αυτοκίνητο ακόμη και με τις υψηλότερες τιμές που συναντάμε στα πρατήρια CNG το τελευταίο έτος.

Τέλος, είχαμε το παραδοσιακό Citroen C3 με το diesel μοτέρ των 1.500 κυβικών και 100 ίππων με ποσοστό 26%.

Αναλυτική βαθμολογία:

  • Renault Clio – LPG: 39%
  • Volkswagen Polo – CNG: 35%
  • Citroen C3 – Diesel: 29%

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ

*Τα ποσοστά ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...