Μεταχειρισμένο Model S 10 ετών αξίζει μόνο... 4.500 € για την Tesla

Υπερβολικά χαμηλό ήταν το πόσο που πρόσφερε η Tesla για την ανταλλαγή ενός Model S του 2014 με ένα καινούργιο μοντέλο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

  • -
  • -

Η προσφορά της Tesla για ανταλλαγή ενός Model S του 2014 με περίπου 240.000 km (150.000 μίλια), η οποία ανέρχεται σε μόλις 5.000 δολάρια, προκάλεσε απογοήτευση και συζητήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των μοντέλων της εταιρείας και της διαδικτυακής κοινότητας. Παρά τα πολλά διανυθέντα χιλιόμετρα, ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι το ηλεκτρικό σεντάν είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Η προσφορά ανταλλαγής έχει επικριθεί ευρέως ως αδικαιολόγητα χαμηλή, λαμβάνοντας υπόψη την αρκετά καλή κατάσταση του Model S. Πολλοί θεωρούν υποτιμητικό το γεγονός ότι η Tesla εκτίμησε το όχημα σε τόσο χαμηλή τιμή, ιδίως σε σύγκριση με την αγοραία αξία του.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a0c45531ccc2cd8025e45fa945898279.jpg

Η προσφορά της Tesla άνοιξε συζητήσεις

Ορισμένα άτομα υπέθεσαν ότι η προσφορά της Tesla μπορεί να αντιπροσωπεύει το ποσό που η εταιρεία αισθάνεται άνετα να χάσει, συμπληρώνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει πρόσθετα ρίσκα. Ωστόσο, η προσφορά αυτή οδήγησε σε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τον ρυθμό μείωσης της αξίας των οχημάτων της Tesla. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αξία ανταλλαγής αντιπροσωπεύει ποσοστό περίπου 93% σε σύγκριση με την αρχική τιμή αγοράς, το οποίο θεωρείται αρκετά χαμηλό.

Δείτε ακόμα: Tesla: «Οι μπαταρίες μας δε θέλουν ποτέ αντικατάσταση»

Ο απογοητευμένος ιδιοκτήτης αναζήτησε συμβουλές από την online κοινότητα και έλαβε προτάσεις να εξερευνήσει την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπου το Model S θα μπορούσε δυνητικά να πιάσει μια τιμή γύρω στα 20.000 δολάρια. Τελικά, ο ιδιοκτήτης εξέφρασε την προθυμία να εξετάσει αυτές τις συστάσεις και να δεχτεί προσφορές από την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/461b4c876640a7e4b8197c15d0dface5.jpg

Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν αν ο ιδιοκτήτης αποδέχθηκε τελικά την προσφορά ανταλλαγής της Tesla ή αν ακολούθησε εναλλακτικές επιλογές. Ωστόσο, αναδεικνύεται η δυσαρέσκεια του ιδιοκτήτη και το γενικότερο αίσθημα μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενθουσιωδών φίλων της Tesla σχετικά με τη χαμηλή προσφορά ανταλλαγής για ένα Model S του 2014, έστω κι αν αυτό έχει έναν μεγάλο αριθμό στο οδόμετρο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...