Silvio Berlusconi: Η κακή σχέση του με τα ιταλικά αυτοκίνητα – Τι προτιμούσε;

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας έδειχνε να μην πολυσυμπαθεί τα εγχώρια μοντέλα αλλά να αγαπά κατασκευές από μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

  • -
  • -

Με το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, σε ηλικία 86 ετών, βρίσκουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τις «ιδιαίτερες» προτιμήσεις του διάσημου πολιτικού όσον αφορά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του. Μερικές από τις διασημότερες αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελών και εξωτικών μοντέλων έχουν ως καταγωγή την Ιταλία, αλλά ο γνωστός πολιτικός φαίνεται πως είχε άλλα γούστα…

Άφηνε στην άκρη τα φαντεζί δημιουργήματα εταιρειών όπως η Ferrari, η Lamborghini ή η Maserati και έδειχνε ξεκάθαρη προτίμηση σε κατασκευές που ταιριάζουν περισσότερο στο προφίλ ενός επιτυχημένου businessman. Φυσικά αναφερόμαστε σε Γερμανούς κατασκευαστές όπως είναι η Audi, η Mercedes-Benz και η BMW, με τον Berlusconi να χρησιμοποιεί μοντέλα των εν λόγω μαρκών για τις επίσημες μετακινήσεις του.

Δείτε ακόμη: Είναι νόμιμη η οδήγηση με σαγιονάρες; Είναι ασφαλής;

Ακόμη και όταν το πρώην αφεντικό των Ferrari και Fiat, Luca Montezemolo, χάρισε το 2004 στον πολιτικό μία Maserati Quattroporte, αυτός συνέχισε να προτιμά τα γερμανικά μοντέλα, με το πολυτελές ιταλικό να περνά την περισσότερη ώρα μαζεύοντας σκόνη παρκαρισμένο. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο πρώην Πρωθυπουργός προτιμούσε μοντέλα όπως ένα Audi A8, μία θωρακισμένη Mercedes-Benz S600 ή μια BMW Σειρά 7 για τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Εκτός από τα αυτοκίνητά του, ο Berlusconi φαίνεται πως προτιμούσε και την οδήγηση «a la γερμανικά». Αναφερόμαστε στην συνήθεια που είχε, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας Italy Chroniclesνα στέλνει τους σοφέρ του στα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt, για να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια οδήγησης. Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να μην είχε θέμα με την καταγωγή των οδηγών του, αλλά σίγουρα ήθελε να αποκτήσουν συνήθειες και στιλ οδήγησης που ταιριάζει περισσότερο στον επαγγελματισμό των Γερμανών.

Ποιο ήταν το πρώτο του αυτοκίνητο;

citroen_dyane_33

Πώς ξεκίνησε, όμως, η πορεία του Ιταλού πολιτικού με τα τετράτροχα; Έχοντας γεννηθεί στην Ιταλία, πολλοί -αν όχι όλοι- θα πόνταραν ότι ως πρώτο αυτοκίνητο θα μπορούσε νε έχει κάποιο Fiat 500. Αλλά και εδώ ο Berlusconi φρόντισε να δείξει από νωρίς την προτίμηση του σε κατασκευές που προέρχονται από άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτή τη φορά το αυτοκίνητο έρχεται από την Γαλλία καθώς πρόκειται για το Citroen Dyane. Αποτελούσε μία εξέλιξη του θρυλικού 2CV, πάνω στο οποίο βασίστηκε, φέροντας όμως μία λίγο πιο σύγχρονη αισθητική και πληρέστερο εξοπλισμό.

Πηγή: Italy Chronicles

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...