Η Toyota κατασκεύασε κινητή τουαλέτα - Τί είπαν οι πρώτοι χρήστες

Η εταιρεία βρήκε μια καλή λύση για ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν τόσο εύκολα όσο οι περισσότεροι. Αυτή η τουαλέτα λύνει αυτό το πρόβλημα και με λίγο στυλ.

  • -
  • -

Όλα ξεκίνησαν το 2019 όταν στους ανθρώπους του Vision Design Division της Toyota ανατέθηκε το απίθανο καθήκον να σχεδιάσουν μια τουαλέτα, αλλά όχι απλώς μία πλαστική τουαλέτα με το λογότυπο της εταιρείας. Το αίτημα ήταν για μια τουαλέτα που θα μπορούσε να είναι κινητή και εύκολα προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων προφανώς έρχονται στο μυαλό και με τις εξωτερικές τουαλέτες σε προσωρινούς χώρους να είναι πολύ σπάνια φιλικές προς τον χρήστη, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ένιωσε την υποχρέωση να προχωρήσει μερικά βήματα πέρα από τις απαιτήσεις.

Το πρώτο πρωτότυπο είχε προγραμματιστεί για δοκιμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, αν και ο COVID ώθησε αυτό το χρονοδιάγραμμα στο 2021, όταν τελικά διεξήχθησαν οι αγώνες. Ενσωμάτωσε χαρακτηριστικά όπως ένα κάθισμα μερικά εκατοστά ψηλότερα από το κανονικό, για να εξυπηρετεί καλύτερα ένα ευρύ φάσμα χρηστών και τις ανάγκες τους. Τα κιγκλιδώματα αφήνουν αρκετό ελεύθερο χώρο, έτσι ώστε να επιτρέπουν σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο να περιστραφεί πλήρως. Επιπλέον, αντί για ανοιχτόχρωμα δάπεδα η Toyota προτίμησε πιο σκούρες, ανάγλυφες επιφάνειες.

Toyota WC

Η χρηστικότητα και οι πρώτες αξιολογήσεις

Το να διατηρηθεί το βάρος χαμηλά, έτσι ώστε η τουαλέτα να μπορεί να ρυμουλκηθεί εύκολα, ήταν πρωταρχικής σημασίας, έτσι η Toyota χρησιμοποίησε μια κατασκευή από λεπτό μέταλλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιαπωνικό Τύπο, σήμερα γίνονται κι άλλες βελτιώσεις στο δημιούργημα της Toyota. Μετά τον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 2022 στην Ιαπωνία, οι χρήστες σχολίασαν ότι μια ηλεκτροκίνητη πόρτα θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα, μαζί με έναν απλό μηχανισμό κλειδώματος.

Δείτε επίσης: Oι τιμές νέου Toyota Prius στην Ελλάδα

Αν και οι επικριτές της Toyota αναμφίβολα θα χλευάσουν μια τουαλέτα με την στα χρώματα της Gazoo Racing, αυτή βοηθά τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν υπαίθριες δραστηριότητες που πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένες. Ελπίζουμε κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...