Tesla Model 3: Τι βλάβες «έβγαλε» σε 5 χρόνια και 250.000 km; [video]

Ένα Model 3 Performance έγραφε πάνω από 50.000 km ετησίως για μια 5ετία! Πόσο κόστισε η συντήρησή του και πόσο έχει πέσει σήμερα η μπαταρία του;

  • -
  • -

Πολλοί λένε ότι για την ώρα, δεν υπάρχει μεγάλο δείγμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους για να έχουμε επαρκή δεδομένα σχετικά με τη φθορά που προκαλεί ο χρόνος και τα χιλιόμετρα. Ωστόσο, διάφοροι ιδιοκτήτες που κυριολεκτικά… σκίζουν τα αυτοκίνητά τους, είναι μια αξιόπιστη πηγή για να μάθουμε πόσο ανθεκτικά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ύστερα από χιλιάδες ώρες οδήγησης. Το συγκεκριμένο Tesla Model 3 Performance κάλυψε 250.000 km μέσα σε μια πενταετία και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Σε τι κατάσταση είναι η μπαταρία στο Tesla των 250.000 km;

Οι περισσότεροι δύσπιστοι σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, προβληματίζονται σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Πόσο θα κρατήσει και πόσα χιλιόμετρα θα «βγάλει»; Σύμφωνα με την εμπειρία του ιδιοκτήτη αυτού του Tesla Model 3 Performance, τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Μετά από 250.000 χιλιόμετρα, και με φόρτιση κυρίως στους Tesla Superchargers, η μπαταρία πλέον είναι σε θέση να αποθηκεύει έως 66,2 kWh, συγκριτικά με τις 75,2 kWh όταν ήταν ακόμη καινούργια. Μιλάμε για μια απώλεια 11,4%, νούμερο που αποδεικνύει την αντοχή της μπαταρίας στη συνεχόμενη χρήση.

Δείτε ακόμη: Σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα Tesla Model X ύστερα από 320.000 χιλιόμετρα;

Οι σχετικοί με την ηλεκτροκίνηση γνωρίζουν ότι οι ταχυφορτιστές επιβαρύνουν περισσότερο την μπαταρία και προκαλούν πρόωρη φθορά της, για αυτό και οι ιδιοκτήτες που θέλουν να την προστατεύσουν όσο περισσότερο γίνεται, φροντίζουν να φορτίζουν σε συμβατικούς φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος. Τα δεδομένα από αυτό το Model 3 Performance πάντως, δείχνουν ότι ακόμη και αν επιλέγεται συχνά η ταχυφόρτιση, η επιβάρυνση δεν είναι τραγική. Ο ιδιοκτήτης του Tesla λέει ότι οι Superchargers επηρέασαν ελάχιστα την μπαταρία του μέσα στις 250.000 km που κάλυψε. Επίσης, ο ίδιος δηλώνει ότι πατάει συχνά τέρμα το «γκάζι» στο μπλε Model 3 Performance που έχει στην κατοχή του, χωρίς να το λυπάται.

Τι χάλασε στο Tesla Model 3 μετά από 250.000 km;

Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον… πείραμα με το Tesla Model 3 Performance του. Συγκεκριμένα, δεν επισκέφθηκε καθόλου το service της Tesla μέχρι τις 230.000 km για να δει τι θα… χαλάσει. Μέχρι και τα 250.000 km, αντικατέστησε μόνο τη θύρα φόρτισης του οχήματος (600 δολάρια), έναν βραχίονα στην ανάρτηση (300 δολάρια), την κλασική, μικρή μπαταρία των 12V (125 δολάρια) και ένα φίλτρο καμπίνας που αγόρασε από το Amazon έναντι 15 δολαρίων. Επίσης, άλλαξε και τα Michelin Pilot Sport 4S που φορούσε από το εργοστάσιο με ένα σετ… κινέζικων ελαστικών. Συνολικά, μετά από 5 χρόνια και 250.000 km, ο ιδιοκτήτης ξόδεψε μόλις 2.000 δολάρια για συντήρηση. Δεν αντικαταστάθηκε τίποτε άλλο, ούτε κάποιο στοιχείο της μπαταρίας, ούτε κάποιος από τους ηλεκτροκινητήρες…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...