Σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα Tesla με 320.000 χιλιόμετρα; [video]

Αυτό το Tesla Model X 100D έχει διανύσει μέχρι σήμερα 320.000 χιλιόμετρα και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να δούμε πόσο καλά αντέχουν τα ηλεκτρικά μοντέλα στη «βαριά» χρήση.

  • -
  • -

Πάρα πολλοί υποψήφιοι αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων αγχώνονται για την αντοχή τους στο χρόνο και το πόσα χιλιόμετρα «θα βγάλουν» οι μπαταρίες. Η Tesla πουλάει ηλεκτρικά μοντέλα εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε τα πρώτα αυτοκίνητα με πάρα πολλά χιλιόμετρα έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται. Αυτό το Model X 100D που βλέπουμε στο video ανήκει στον Christian από τη Σλοβακία. Ήδη έχει 320.000 χλμ στο οδόμετρο, καθώς ο ιδιοκτήτης του κάνει πολλά ταξίδια μαζί του.

Όταν ήταν νέο, η μπαταρία του είχε χωρητικότητα 93,7 kWh. Πλέον, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Christian, έχει κάπου στις 83,8 kWh, δηλαδή η αποθηκευτική της ικανότητα έχει μειωθεί κατά περίπου 10%. Το ποσοστό είναι πάρα πολύ καλό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ο Christian φορτίζει συνεχώς στους Superchargers της Tesla που έχουν πάρα πολύ μεγάλη ισχύ (150 kW και 250 kW) και φθείρουν σημαντικά περισσότερο την μπαταρία. Ο ίδιος, αναφέρει ότι το 75% των φορτίσεων γίνονται σε Superchargers.

Δείτε ακόμα: Ο απατεώνας με τα 39 Tesla - Διαβάστε την ιστορία του

Το χαμηλότερης έντασης οικιακό ρεύμα που προτείνεται για την καθημερινή φόρτιση των ηλεκτρικών μοντέλων προστατεύει πολύ περισσότερο την μπαταρία και αν τα 320.000 χλμ γίνουν σε βάθος χρόνου, φορτίζοντας κυρίως στο σπίτι, θα σημειωθεί ακόμη μικρότερο ποσοστό μείωσης της αποθηκευτικής της ικανότητας. Γενικότερα, το Tesla Model X 100D έχει αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστο στον Christian. Φρόντισε να αλλάξει τους τροχούς των 20 ιντσών με μικρότερους των 19 ιντσών ώστε να τα καταφέρνει καλύτερα στους κακούς δρόμους της ανατολικής Ευρώπης, ενώ κάποια ζητήματα που αντιμετώπιζε με την ανάρτηση, επιδιορθώθηκαν από την ίδια την Tesla.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...