ΕΕ: «Σε 2 μήνες τέλος το χαράτσι στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα»

Η ΕΕ καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες της γύρω από το τέλος ταξινόμησης, κάτι που αν τελικά γίνει θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της τιμής των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

  • -
  • -

Το τέλος ταξινόμησης στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται από το εξωτερικό είναι πονοκέφαλος για όποιον θέλει να φέρει κάποιο από άλλη χώρα, ακόμα κι αν αυτή ανήκει στην ΕΕ, καθώς ανεβάζει σημαντικά τα έξοδα.

Φυσικά αν πρόκειται για εταιρεία εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αυτό σημαίνει ότι θα ανέβει σημαντικά και η τιμή στην οποία θα πρέπει να πουλήσει το αυτοκίνητο ώστε να έχει το ανάλογο κέρδος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/76370ff3ebb3c77b55593f0569e1fd7e.jpg

Τι έχει κάνει μέχρι τώρα η ΕΕ σχετικά με το τέλος ταξινόμησης στα μεταχειρισμένα;

Ο εν λόγω φόρος είναι μια ελληνική πρωτοτυπία, η οποία αντιβαίνει στους κανονισμούς της ΕΕ σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση αγαθών εντός των ορίων της και μεταξύ των χωρών που την συναποτελούν.

Αυτό έχει οδηγήσει στο να δεχθεί η χώρα μας πολλές φορές παρατήρηση με επίσημο τρόπο από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, όμως κάποια στιγμή θα σταματήσουν οι επιπλήξεις και θα μας επιβληθούν πρόστιμα για αυτή την παρατυπία.

Δείτε ακόμαΈρχεται επιδότηση και για τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λοιπόν, έστειλε συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή προς την Ελλάδα, σε συνέχεια εκείνης που είχε στείλει στις 23 Σεπτεμβρίου του 2021 για το ίδιο θέμα. Η επιστολή δεν αφορούσε μόνο το τέλος ταξινόμησης, αλλά και τον περιβαλλοντικό φόρο που επίσης επιβάλλεται στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ελλάδα.

Η επιστολή δίνει προθεσμία δύο μηνών στη χώρα μας να συμμορφωθεί και να αλλάξει τους σχετικούς κανονισμούς, κάτι που όταν συμβεί θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων συνολικά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e1f13f2f72a8fa3450bfc66e8b58e7f2.jpg

Μπορεί με την πρώτη ματιά να αφορά μόνο τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα, όμως αν πέσουν οι τιμές αυτών ενδέχεται να συμπαρασύρουν και τις τιμές των αυτοκινήτων ελληνικής αντιπροσωπείας, με αποτέλεσμα συνολικά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα να γίνουν πιο φτηνά.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τον απόλυτο οδηγό για την εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από το εξωτερικό και πώς υπολογίζεται το τέλος ταξινόμησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...