Toyota: Η Gazoo Racing ετοιμάζει «καυτό» GR... Prius!

Όχι ένα σπορ πακέτο εξοπλισμού GR Sport, αλλά ένα πραγματικό Prius GR ετοιμάζεται να αποκαλύψει η Gazoo Racing στον πιο σημαντικό αγώνα της ομάδας.

  • -
  • -

Η Gazoo Racing, το αγωνιστικό παρακλάδι της Toyota, όπως φαίνεται σκοπεύει να αποκαλύψει ένα concept της κορυφαίας GR έκδοσης για το κατά τ’ άλλα οικολογικό Prius, στον πιο σημαντικό ίσως αγώνα για εκείνη, τις 24 ώρες του Le Mans. Σύμφωνα με το GR division θα έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο «εξοπλισμένο με τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τις δυσκολίες που συνεπάγεται η συμμετοχή σε διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Η υπόθεση πως πρόκειται για μία GR έκδοση του Prius δημιουργήθηκε χάρη στην teaser εικόνα που δημοσιεύτηκε μαζί με την παραπάνω δήλωση, με τα χαρακτηριστικά του προφυλακτήρα να θυμίζουν την νεοαφιχθείσα γενιά του υβριδικού μοντέλου. Την διαφορά κάνουν οι δύο τετράδες προβολέων ομίχλης LED που βρίσκονται στις άκρες, η μεγάλη εισαγωγή αέρα ανάμεσα με το σήμα GR και τέλος η επιθετική εμπρός αεροτομή.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κινητήριο σύνολο του νέου σπορ μοντέλου θα βασίζεται στο υβριδικό σύστημα των 2 λίτρων και 223 ίππων που βρίσκουμε στο Prius Plug-in Hybrid. Αν ναι, σίγουρα θα πρόκειται για μία δήλωση σχετικά με το ηλεκτροκίνητο μέλλον της Gazoo, δεδομένου ότι τα σημερινά μοντέλα του division είναι όλα αποκλειστικά βενζινοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Toyota: Έρχονται κι άλλα σπορ μοντέλα GR

Το concept είναι πιθανό να χρησιμεύσει ως πλταφόρμα εξέλιξης ενός GR Prius παραγωγής, με την αντίδραση του κοινού να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το αν θα περάσει όντως στην παραγωγή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...