Mercedes-Benz GLA: Απόκτησε τώρα το ιδανικό luxury SUV

Ο πολύπλευρος χαρακτήρας του εισαγωγικού SUV στην γκάμα των Γερμανών έχει βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε όλα τα θέλω των καταναλωτών.

  • -
  • -

Όπως κάθε μοντέλο της Mercedes-Benz, έτσι και η GLA κατάφερε να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία της! Το συμπαγές SUV που αγαπήθηκε όσο λίγα στην ελληνική αγορά από την πρώτη του γενιά, αφού ταίριαξε απόλυτα με τις ανάγκες των πιο απαιτητικών αγοραστών στη χώρα μας, ξεχωρίζει και στη δεύτερη εκδοχή του, χάρη στην πολύπλευρη προσωπικότητα του.

Το luxury C-SUV μοντέλο ξεχωρίζει για το απαράμιλλο στιλ και τα χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις ανάγκες ενός σύγχρονου αγοραστή με πληθωρικό lifestyle και υψηλές απαιτήσεις. Η τρέχουσα γενιά της GLA διατηρεί στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά που την καθιέρωσαν, μαζί με φρέσκια σχεδίαση και κορυφαίες τεχνολογίες σε επίπεδο συστημάτων άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας των επιβατών.

gla

Premium και περιπέτεια σε νέα διάσταση

Ο διττός χαρακτήρας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της Mercedes-Benz GLA. Μπορεί να σε συνοδεύσει με άνεση στην καθημερινή χρήση, αλλά και να σε ακολουθήσει στην επόμενη περιπέτεια που θα επιλέξεις. Παραμένοντας ασυμβίβαστη και διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό το νεανικό της χαρακτήρα. Στη νέα γενιά το γερμανικό SUV διατηρεί τις βασικές αναλογίες που το καθιέρωσαν, αλλά και τη σχεδιαστική φιλοσοφία που το ανέδειξε.

Το επιβλητικό παράστημά της, με τα έντονα SUV χαρακτηριστικά, την καθιστά ακόμα πιο ικανή για εξορμήσεις εκτός πόλης. Οι επιβάτες έχουν ευρύ οπτικό πεδίο, αφού κάθονται 14 cm ψηλότερα σε σχέση με την A-Class, ενώ ο off-road χαρακτήρας της GLA ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

gla]

Οι προστατευτικές επενδύσεις περιμετρικά, οι μικροί πρόβολοι, οι ράγες οροφής και οι προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω έρχονται να συνδυαστούν με απόλυτη αρμονία με τα στοιχεία σπορ δυναμισμού: τους μυώδεις ώμους, τις τύπου coupe γραμμές, το φαρδύ πίσω μέρος.

Υψηλές επιδόσεις με οικολογική συνείδηση

Έχοντας στόχο να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των επιθυμιών του αγοραστικού κοινού, η GLA προσφέρεται με μία πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Μάλιστα, ήδη από την έκδοση GLA 200, ο οικονομικός και αποδοτικός κινητήρας βενζίνης 1.300 cc 163 ίππων μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση 4MATIC, προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών στην κατηγορία των luxury SUV. Σε κάθε περίπτωση, η GLA προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο επτά ή οκτώ σχέσεων, ανάλογα με την έκδοση και τον κινητήρα.

Η πιο «πράσινη» πλευρά του εισαγωγικού SUV της Mercedes-Benz, αλλά και μια ιδανική πρόταση για χρήση ως εταιρικό αυτοκίνητο, είναι η plug-in hybrid εκδοχή των 218 ίππων. Η GLA 250 e, όπως ονομάζεται, έχει ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 70 χιλιόμετρα

Άφθονοι χώροι, με την υπογραφή του αστεριού

Οι κόμπακτ διαστάσεις του αμαξώματος αυξάνουν σημαντικά το βαθμό πρακτικότητας και ευελιξίας της GLA, χωρίς χωροταξικούς συμβιβασμούς. Η καμπίνα προσφέρει άφθονους χώρους τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές τους, με το μεγάλο μεταξόνιο των 2.729 mm να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Φυσικά, όπως σε όλες τις δημιουργίες της Mercedes-Benz το στοιχείο της πολυτέλειας κυριαρχεί στο εσωτερικό. Η GLA δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, με την αισθητική, αλλά και το τεχνολογικό της υπόβαθρο, να βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο.

interior

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής 10,25" μοιάζουν ως μία ενιαία μονάδα κάτω από μία κοινή γυάλινη επιφάνεια και αναδεικνύουν τον digital χαρακτήρα της. Η high tech αρχιτεκτονική αναδεικνύεται και μέσα από το σύστημα πολυμέσων MBUX, το οποίο είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, με τη σύνδεση να γίνεται ασύρματα, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης καλωδίων. Παρέχοντας ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας, η GLA διαθέτει φωτιζόμενες θύρες USB Type-C για τους εμπρός, αλλά και τους πίσω επιβάτες. Τα υψηλά πρότυπα και στάνταρ της Mercedes-Benz αναδεικνύει το σύστημα φωνητικών εντολών «Hey Mercedes», το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει τις συνήθειες και τις διαδρομές του οδηγού. Επιπλέον, το C-SUV της Mercedes-Benz διαθέτει το εντυπωσιακό ηχοσύστημα Dolby Atmos, το οποίο προσφέρει κορυφαία εμπειρία ήχου.

Executive προστασία

Είτε πρόκειται για την υποβοήθηση πέδησης με αυτόνομο φρενάρισμα και ανίχνευση πεζών, είτε για την υποβοήθηση ελιγμών, διατήρησης απόστασης DISTRONIC με επιβράδυνση ή επανεκκίνηση σε συνθήκες συμφόρησης, είτε για τις λειτουργίες υποβοήθησης αποβίβασης ή διατήρησης λωρίδας, η GLA υιοθετεί την πλέον προηγμένη σουίτα οδηγικών βοηθημάτων της Mercedes-Benz.

interior

Η ασφάλεια συμπληρώνεται ιδανικά με την υπερσύγχρονη πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων, καθώς και με τα μεγαλύτερα μετατρόχια, για ευστάθεια, άνεση και σπορ συμπεριφορά. Και φυσικά με την τετρακίνηση 4MATIC, που προσφέρει επιπλέον την επιλογή Offroad στο διακόπτη DYNAMIC SELECT (για 50:50 κατανομή ροπής).

Εάν θέλετε λοιπόν ένα τέτοιο αυτοκίνητο να γίνει δικό σας, μην χάνετε χρόνο. Tώρα η Mercedes-Benz GLA είναι άμεσα διαθέσιμη στη χώρα μας. Μπείτε κι εσείς στον μαγικό κόσμο της Mercedes-Benz, ή επισκεφθείτε έναν εξουσιοδοτημένο διανομέα της εταιρείας για να γνωρίσετε τα μοντέλα της από κοντά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...