Ένα εντυπωσιακό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Αθήνα [video]

Ο Δήμος Γλυφάδας αξιοποίησε ένα οικοδομικό τετράγωνο, φτιάχνοντας ένα νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για να μυηθούν τα παιδιά στην σωστή συμπεριφορά στο δρόμο.

  • -
  • -

Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που παρέμενε έως τώρα ανεκμετάλλευτο, έγινε χάρη στον Δήμο Γλυφάδας ένα υπερσύγχρονο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για να διδαχθούν τα παιδιά την ασφαλή συμπεριφορά στο δρόμο.

Το οικοδομικό αυτό τετράγωνο περικλείεται από τέσσερις οδούς: Επαμεινώνδα, Ηφαίστου, Δημελά και Ποσειδώνος και ο τρόπος αξιοποίησής του αποτελούσε έναν προβληματισμό για το Δήμο Γλυφάδας ως τώρα. Το πάρκο διαθέτει φωτεινούς σηματοδότες και όλα τα βασικά σήματα της Τροχαίας και άνοιξε τις πριν λίγες μέρες τις πύλες του ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν προσεχώς.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε: «Βάλτε ζώνη στο παιδικό αυτοκίνητο - ή κράνος στο ποδήλατο και στο πατίνι - προσέξτε τις διαβάσεις, τα φανάρια και τα σήματα και ξεκινάμε! Σας καλωσορίζουμε στο ολοκαίνουργιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Γλυφάδα μας, όχι σε μια γωνιά της πόλης μας, αλλά σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Ανοίγει τις πόρτες του και ξεκινά τη λειτουργία του ένας οργανωμένος χώρος, που φτιάξαμε από το μηδέν και απαντάει σε ένα βασικό ερώτημα και αγωνία πολλών γονιών: Πού θα κάνει το παιδί μου ποδήλατο ή πατίνι με ασφάλεια; Πού θα παίξει με ασφάλεια με το παιδικό αυτοκινητάκι; Πώς μπορεί να μάθει από μικρή ηλικία σωστή και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και κυκλοφοριακή αγωγή; Η απάντηση βρίσκεται στο νέο μας πάρκο».

Δείτε στο παρακάτω video το νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, από ψηλά:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...