Το πιο ακριβό Lada Niva στον κόσμο – Κοστίζει όσο ένα supercar

Για πολλούς, το Lada Niva παραμένει ένα από τα ικανότερα off-road. Τα χρονάκια του όμως τα έχει και η σχεδίαση είναι ξεπερασμένη. Οπότε, το συγκεκριμένο γιατί πωλείται για τόσα χρήματα;

  • -
  • -

Η Lada έχει καταφέρει με το Niva να διατηρήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά της, με το εμβληματικό μοντέλο να διατηρεί μια εξαιρετική δημοφιλία στην αγορά αυτοκινήτου. Αρκετοί αγοραστές αναζητούν καλοδιατηρημένα Niva, πληρώνοντας όσο κι όσο για να τα αποκτήσουν.

niva

Το ρωσικό αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε ιστορικό, με την αξία του να εμφανίζει διαρκώς ανοδική τάση. Για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το κόκκινο Niva που ανακαλύφθηκε σε αποθήκη και πωλείται από έμπορο στην πόλη Togliatti.

Πουλάει το βάρος του σε χρυσάφι

Το εργοστασιακό Lada Niva παρά τα 43 του χρόνια παραμένει σε άψογη κατάσταση. Έχει διανύσει μόλις 220 km και ακόμη και τα καθίσματα εξακολουθούν να καλύπτονται από τη ζελατίνα του κατασκευαστή. Διαθέτει όλα τα πρωτότυπα αξεσουάρ και την εργαλειοθήκη, τα έγγραφα πιστοποίησης και μια σφραγίδα στη μάσκα που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή στον εορτασμό της 50ης επετείου του εργοστασίου της εταιρείας.

niva

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σχεδόν καινούριο Niva που μπήκε σε «χρονοκάψουλα». Η τιμή του όμως, δεν δικαιολογείται. Τα χρήματα που ζητάει ο έμπορος για ένα αυτοκίνητο του 1980 με άδεια κυκλοφορίας του 2016, είναι σοκαριστικά πολλά. Συγκεκριμένα, για να το δώσει απαιτεί 23 εκατ. ρούβλια, δηλαδή σχεδόν 266.000 €, όσα κοστίζει ένα νέας γενιάς supercar.

niva

Διαβάστε επίσης: Lada Niva Bronto - Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η κορυφαία έκδοση του ρωσικού SUV;

Αν και μας ελκύει η ιδέα ενός συλλεκτικού Niva, το ποσό είναι τόσο υψηλό που δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τα προσφέρει. Ή τουλάχιστον, έτσι πιστεύουμε εμείς. 

πηγή: drive.com.au

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...