Νέο Skoda Enyaq 85: Πιο ισχυρό και με αυτονομία 570 km

Η Skoda διευρύνει την γκάμα του Enyaq με δύο νέες εκδόσεις που φέρουν πλούσιο εξοπλισμό, μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία.

  • -
  • -

Τις νέες εκδόσεις Laurin & Klement του Enyaq και Enyaq Coupe, που τοποθετούνται στην κορυφή της οικογένειας του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, παρουσίασε η Skoda. Τα Enyaq L&K 85, όπως είναι η εμπορική τους ονομασία, τόσο στην πισωκίνητη εκδοχή όσο και στην τετρακίνητη αποδίδουν 286 ίππους, προσφέροντας στους οδηγούς καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με το Enyaq iV 80. Συγκεκριμένα, το Enyaq L&K 85 επιταχύνει στα 0-100 σε 6,7 sec και το Enyaq L&K 85x σε 6,6 sec. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h.

enyaq

Βέβαια, αυτό που κάνει τη διαφορά στις νέες L&K εκδόσεις, είναι η αυτονομία η οποία στην περίπτωση του πισωκίνητου Enyaq 85 ανέρχεται στα 570 km και στο Enyaq 85x στα 550 km. Παράλληλα, η μπαταρία των 82.0 kWh έχει αναβαθμισμένη δυνατότητα φόρτισης, με την αναπλήρωση της ενέργειας από το 10 έως το 80% να επιτυγχάνεται σε λιγότερα από 30 λεπτά.

Νέο λογισμικό και προθέρμανση μπαταρίας

Σημαντική προσθήκη στα νέα Enyaq 85 και Enyaq Coupe 85 L&K είναι το νέο λογισμικό ME4, το οποίο επιτρέπει την προθέρμανση της μπαταρίας κατά τις κρύες ημέρες του έτους, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα φόρτισης και η διαχείριση των λειτουργιών.

enyaq

Το μενού του ψηφιακού πίνακα οργάνων, του συστήματος πολυμέσων, αλλά και του head-up display, έχει ανασχεδιαστεί ώστε να είναι ταχύτερο και πιο εύχρηστο, με τους χάρτες πλοήγησης να έχουν βελτιωθεί σημαντικά.  

Από πλευράς αισθητικής, οι εκδόσεις L&K διακρίνονται για το αποκλειστικό χρώμα Platinum Grey, τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες και τη γρίλια της μάρκας που ενσωματώνει 131 λαμπτήρες LED. Στάνταρ είναι και οι ζάντες 20 ιντσών – έξτρα οι 21΄΄ - τα φωτιστικά σώματα full LED Matrix, τα φιμέ πίσω τζάμια, το δερμάτινο σαλόνι σε μπεζ ή μαύρη απόχρωση και τα αεριζόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ και το όνομα Laurin & Klement στα προσκέφαλα και το τιμόνι.

enyaq

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Skoda Enyaq Coupe RS iV

Η σουίτα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού είναι υπερπλήρης, με τη Skoda να εμπλουτίζει τις νέες εκδόσεις με κάθε λογής καλούδι, αφαιρώντας την ίδια στιγμή το λογότυπο «iV» που συναντούσαμε μέχρι σήμερα στην ηλεκτρική της γκάμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...