Το νέο αυτοκίνητο του Michael Jordan κοστίζει 3 εκατ. δολάρια

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών απέκτησε ένα από τα ισχυρότερα hypercars του πλανήτη. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 μονάδες.

  • -
  • -

Για τον Michael Jordan, τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα. Ο θρύλος του μπάσκετ και άκρως επιτυχημένος επιχειρηματίας έχει την ευχέρεια να ξοδέψει απίστευτα ποσά για να αποκτήσει οτιδήποτε επιθυμεί, με τα γκαράζ στις επαύλεις του να φιλοξενούν ορισμένα από τα πιο εξωτικά αυτοκίνητα. Το πιο πρόσφατο απόκτημά του, είναι ένα σπάνιο hypercar.

jordan

Με περιουσία που ξεπερνά τα 2,2 δισ δολάρια, ο πλουσιότερος βετεράνος αθλητής, δεν είχε κανένα πρόβλημα να δαπανήσει 3 εκατ. για να αγοράσει το Hennessey Venom F5 Roadster. Το απίστευτο τετράτροχο παραδόθηκε στον κύριο MJ23 από τον ίδιο τον CEO της εταιρείας, John Hennessey, στο ιδιωτικό golf club του 6 φορές πρωταθλητή του NBA και Ολυμπιονίκη, στη Φλόριντα.

Το πιο γρήγορο cabrio στον κόσμο στα χέρια του GOAT

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε η Hennessey, αποκαλύπτονται ελάχιστα από το αυτοκίνητο, όπως το μαύρο γυαλιστερό carbon στο αμάξωμα και οι κίτρινες ρίγες στο καπό. Ο Michael Jordan ποζάρει χαμογελαστός δίπλα στο Venom F5 Roadster, το οποίο είναι το ταχύτερο cabrio στον κόσμο.

jordan

Το πανίσχυρο όχημα τροφοδοτείται από έναν V8 κινητήρα 6,6 λίτρων που αποδίδει 1.842 ίππους. Η δύναμη μεταφέρει στον πίσω άξονα μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο μονού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι εκπληκτικές. Τα 0-100 km/h υπολογίζεται ότι έρχονται σε περίπου 2,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 480 km/h.

Η οροφή του αυτοκινήτου ζυγίζει μόνο 8 κιλά και είναι αφαιρούμενη, ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γυαλί που καλύπτει τον κινητήρα, καθώς έχει κατασκευαστεί από υλικό που αντέχει σε θερμοκρασίες άνω των 1.000 βαθμών Φαρενάιτ, δηλαδή σε 537 βαθμούς Κελσίου!

jordan

Δείτε εδώ περισσότερα για το Hennessey Venom F5 Roadster

Ο Michael Jordan είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που θα αποκτήσει το Venom F5 Roadster, αφού η Hennessey έχει περιορίσει την παραγωγή στις 30 μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...