Αυτό είναι το πιο γρήγορο cabrio στον πλανήτη!

Ο κινητήρας με τους 1.842 ίππους είναι σε θέση να κινήσει με απερίγραπτα γρήγορο ρυθμό το Hennessey Venom F5 Roadster, δίνοντάς του τον τίτλο του ταχύτερου ανοικτού αυτοκινήτου.

  • -
  • -

Οι κορυφαίες επιδόσεις των εντυπωσιακών hypercars, συνήθως επιτυγχάνονται σε συνδυασμό με τις coupe εκδόσεις. Τα cabrio, έχουν το δικό τους αγοραστικό κοινό, όμως στις πολύ υψηλές ταχύτητες εμφανίζουν μειονέκτημα συγκριτικά με τα πιο αεροδυναμικά coupe.

Η Hennessey όμως, δεν πτοείται και παρουσιάζει ένα εξωφρενικά γρήγορο cabrio. Η οροφή του Hennessey F5 Venom Roadster ζυγίζει μόνο 8 κιλά και είναι αφαιρούμενη, επιτρέποντας στον οδηγό και τον συνεπιβάτη να απολαύσουν την χαρακτηριστική αίσθηση ελευθερίας των ανοικτών μοντέλων.

Πόσο γρήγορο είναι το Hennessey Venom F5 Roadster;  

Πριν μιλήσουμε για επιδόσεις, να πούμε ότι το Hennessey Venom F5 Roadster χρησιμοποιεί έναν V8 κινητήρα των 6.6 λίτρων. Αποδίδει… 1.842 ίππους, οι οποίοι μεταδίδονται αποκλειστικά στον πίσω άξονα μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο μονού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Ακόμη δεν έχει μετρηθεί η επίσημη τελική ταχύτητά του, σύμφωνα με τον ίδιο τον Hennessey όμως, θα ξεπερνά τα 480 km/h!

Η επίδοση είναι… εξωπραγματική, αλλά εφικτή, κρίνοντας από τα λεγόμενά του. Άλλωστε, πριν από περίπου 12 χρόνια η Hennessey είχε φτιάξει και πάλι ένα ανοικτό αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα στα 426 km/hπου κρατά μέχρι και σήμερα τον τίτλο του πιο γρήγορου cabrio.

Δείτε το Hennessey Venom των 1.800+ ίππων πάνω στο δυναμόμετρο [video]

Έχουν το know-how λοιπόν, και σίγουρα 12 χρόνια μετά, είναι έτοιμοι να καταρρίψουν -κατά πολύ- το ρεκόρ τους. Τα 0-100 km/h υπολογίζεται ότι θα έρχονται σε περίπου 2,6 δευτερόλεπτα (λόγω πρόσφυσης), αλλά το μεγάλο «όπλο» του αυτοκινήτου θα είναι ο χρόνος που θα γράφει στο 100 – 200 km/h.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τις μετρήσεις, για να δούμε πόσο γρήγορο είναι τελικά το ταχύτερο cabrio αυτοκίνητο του κόσμου! Αν θέλετε να μάθετε το κόστος του, κρατηθείτε: στοιχίζει 3 εκατομμύρια δολάρια και θα κατασκευαστούν μόλις 30. Μην αγχώνεστε αν δεν έχετε λεφτά να το αγοράσετε, δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει απομείνει καμία από τις 30 μονάδες. Έχουν προπωληθεί!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...