Μετρό Θεσσαλονίκης: Το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες – Στον συρμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είχε μετατραπεί σε ένα σύγχρονο «Γιοφύρι της Άρτας». Τελικά, ο πρώτος συρμός με επιβάτες μπήκε στις ράγες, με τον Πρωθυπουργό να επιβιβάζεται κι αυτός.

  • -
  • -

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, επιτέλους μπορούν να χαμογελάνε. Το Μετρό, που τόσο είχαν ανάγκη όλα αυτά τα χρόνια, μπαίνει στην τελική ευθεία πριν την έναρξη της λειτουργίας του. Σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο με επιβάτες.

metro

Οι επιβάτες, είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε τρένο του μετρό Θεσσαλονίκης από τον σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και να πάνε μέχρι τον τερματικό σταθμό, στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, τη βασική δηλαδή γραμμή της διαδρομής.

metro

Η διαδρομή στο κομμάτι νέου σιδηροδρομικού σταθμού μέχρι το Συντριβάνι έγινε με ταχύτητα που έφτανε μέχρι τα 15 χλμ/ώρα, καθώς ο έλεγχος του συρμού ήταν χειροκίνητος. Όταν το μετρό λειτουργήσει κανονικά, στις αρχές του 2024, το τρένο θα πιάνει ταχύτητα έως και 80 χλμ/ώρα και στόχος είναι να έρχεται συρμός ανά 90 δευτερόλεπτα. Θα περιλαμβάνει 13 στάσεις και η διαδρομή θα διαρκεί συνολικά 17 λεπτά.

Έκανε βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης ο Μητσοτάκης

Στο Μετρό επιβιβάστηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη πρόοδο του έργου. Ο Πρωθυπουργός έκανε τη διαδρομή από τον «Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό» μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, όπου και δήλωσε χαρακτηριστικά: «είναι μια ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη».

metro

Δείτε εδώ πώς θα λειτουργεί το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε από τα στελέχη της Αττικό ΜΕΤΡΟ και τον πρόεδρό της Νίκο Ταχιάο, καθώς και από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, για την πρόοδο του έργου εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίηση του για την πορεία εκτέλεσης των έργων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...