Range Rover SV: Νέες υβριδικές εκδόσεις, έως 606 PS!

Το νέο Range Rover θα… ανανεωθεί για το 2024, αποκτώντας μια έκδοση με πρακτικά άπειρες λύσεις εξατομίκευσης, αλλά και νέα Plug-In Hybrid σύνολα.

  • -
  • -

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που παρουσιάστηκε το ολοκαίνουργιο Range Rover. Το SUV-σύμβολο του κύρους, της πολυτέλειας και της τεχνολογίας δεν έχει χάσει τη φόρμα του, η Land Rover όμως προχωράει σε μικρές, στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία του στην κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, θα δούμε τα Range Rover με τις «περιποιήσεις» της υπηρεσίας SV Bespoke, η οποία θα δίνει ατελείωτες δυνατότητες εξατομίκευσης, ώστε κάθε ιδιοκτήτης να «μεταμορφώσει» το αυτοκίνητό του όπως θέλει. Ανακοινώνεται μάλιστα, ότι θα υπάρχουν 391 αποχρώσεις υλικών και 230 σατινέ και γυαλιστερά χρώματα.

Ο πελάτης θα μπορεί να φτιάξει το Range Rover του όπως ακριβώς επιθυμεί, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ενώ η εταιρεία θα μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και πλήρως προσωποποιημένα αιτήματα που δεν υπάρχουν στον κατάλογο. Δύσκολο να εμφανιστεί κάτι τέτοιο, πάντως, αφού πρακτικά δίνεται επιλογή για τα πάντα. Συνολικά υπάρχουν 1,6 εκατομμύρια διαφορετικοί συνδυασμοί. Ακόμη και σήματα από ατόφιο χρυσάφι 24 καρατίων…

Νέοι υβριδικοί κινητήρες για το Range Rover

Στην κορυφή της γκάμας κινητήρων θα εμφανιστεί μια ανανεωμένη εκδοχή του V8 βενζινοκινητήρα των 4.4 λίτρων. Θα αποδίδει 606 ίππους, υιοθετώντας mild hybrid τεχνολογία, ενώ θα συνδυάζεται αποκλειστικά με τα Range Rover SV.

Δείτε ακόμη: Έρχεται το ηλεκτρικό Range Rover!

Ωστόσο, έρχονται και άλλες αλλαγές για το βρετανικό μοντέλο. Τα μέχρι σήμερα Plug-In Hybrid μοντέλα είναι οι εκδόσεις P440e και P510e, οι οποίες θα αντικατασταθούν από νέα σύνολα. Τα ονόματά τους θα είναι P460e και P550e, έχοντας 460 και 550 ίππους αντίστοιχα.

Εκτός από τη μικρή αύξηση ισχύος, τα δύο επαναφορτιζόμενα υβριδικά σύνολα θα εμφανίζουν και μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Αμφότερα συνδυάζουν έναν εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 3.0 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα των 220 ίππων. Συγκριτικά με τις προηγούμενες εκδόσεις, ο ηλεκτροκινητήρας είναι πλέον ισχυρότερος, καταναλώνοντας παράλληλα λιγότερη ενέργεια. Εντυπωσιακή παραμένει η χωρητικότητα της μπαταρίας για το plug-in υβριδικό σύστημα με… 38,2 kWh, που αρκεί για αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 120 χιλιομέτρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...