Έρευνα-Ελλάδα: Ποια ημέρα και ποιες ώρες σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα

Καθημερινά, στους ελληνικούς δρόμους γίνονται δεκάδες τροχαία ατυχήματα. Ποια όμως είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα και ποιες ώρες καταγράφονται τα πιο σοβαρά τροχαία;

  • -
  • -

Η Hellas Direct κατέγραψε τα δεδομένα των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Ελλάδας για το 2022, με τα ευρήματα να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας, η πιο επικίνδυνη ημέρα για να τρακάρει κάποιος είναι η Δευτέρα, με το ποσοστό των ατυχημάτων που καταγράφονται να αγγίζει το 17,1%. Η δεύτερη πιο συνηθισμένη ημέρα των ατυχημάτων είναι η Τρίτη με ποσοστό 16,8%.

Αντίθετα, το Σαββατοκύριακο οι οδηγοί φαίνεται πως είναι πιο προσεκτικοί, καθώς τότε σημειώνονται τα λιγότερα τροχαία, με ποσοστό 11,3% το Σάββατο και μόλις 7% την Κυριακή.

troxaia
Ποιες ώρες τρακάρουν οι οδηγοί

Οι ώρες που οδηγοί δείχνουν πιο απρόσεκτοι είναι μεταξύ 12:00 και 15:00, κυρίως τις καθημερινές. Οι δρόμοι, ειδικά των πόλεων, το συγκεκριμένο τρίωρο είναι σχεδόν μποτιλιαρισμένοι και οι οδηγοί μέσα στο άγχος, συνδυασμός που αποδεικνύεται επικίνδυνος.

Μεγάλα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων καταγράφεται και το διάστημα 15:00-18:00, τρίωρο στο οποίο οι περισσότεροι φεύγουν από τις δουλειές και επιστρέφουν στο σπίτι. Η αδημονία της επιστροφής και η κούραση της ημέρας, αποτελούν τη βασική αιτία των τρακαρισμάτων.

Εντύπωση, κάνει το γεγονός ότι, πολλά ατυχήματα γίνονται και το απόγευμα προς το βράδυ, δηλαδή ώρες που πολλοί οδεύουν για ένα χαλαρό δείπνο ή για διασκέδαση.

troxaia

Πότε γίνονται τα πιο σοβαρά τροχαία

Τα ξημερώματα 00:00-3:00, όπως και το διάστημα 3:00 και 6:00, είναι οι ώρες όπου σημειώνονται τα λιγότερα ατυχήματα. Δυστυχώς, όμως, αυτά είναι και τα πιο σοβαρά, με την υπερβολική ταχύτητα λόγω των άδειων δρόμων και τη χαλαρότητα, να είναι οι βασικές αιτίες.

Όσον αφορά στους μήνες, ο Μάιος και ο Νοέμβριος, αποδείχθηκαν πέρυσι οι χειρότεροι. Με βάση τα δεδομένα Hellas Direct, τους τελευταίους μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου συνέβησαν τα περισσότερα τροχαία.

Διαβάστε επίσης: Προκάλεσες δυστύχημα; Πας φυλακή από 10 χρόνια έως ισόβια

Όπως φαντάζεστε, ο μήνας με τα λιγότερα ατυχήματα ήταν ο Αύγουστος, καθώς, τότε, οι περισσότεροι απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές και η κίνηση στους δρόμους είναι ελάχιστη.

Πηγή: hellasdirect.gr

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...