CUPRA Born: Επιδόσεις, στιλ και βιωσιμότητα σε τέλεια αρμονία

Γιατί να συμβιβάζεστε με τα συνηθισμένα; Απολαύστε τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία ενός καθαρόαιμου σπορ μοντέλου και την κίνηση με μηδενικούς ρύπους, με το νέο Born.

  • -
  • -

Το μέλλον της οδήγησης είναι εδώ και είναι ηλεκτρικό. Το CUPRA Born είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ σχεδίασης, τεχνολογίας αιχμής και απαράμιλλης απόδοσης. Με τη δυναμική του εμφάνιση, τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και τα προηγμένα χαρακτηριστικά του, το Born θέτει τα πρότυπα για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων.

Σπορ και κομψός σχεδιασμός

Από τη στιγμή που θα αντικρίσετε το CUPRA Born, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Οι κομψές γραμμές και το σμιλεμένο αμάξωμα του αυτοκινήτου, προσδίδουν μια σπορ, επιθετική εμφάνιση που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί μια τολμηρή μάσκα που πλαισιώνεται από κομψούς προβολείς LED. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι εξίσου εντυπωσιακό, με μια χαρακτηριστική αεροτομή και πίσω φώτα LED που δίνουν στο αυτοκίνητο μια μοντέρνα, αλλά και φουτουριστική εμφάνιση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/946d76b7c1b6f7b6a9ecdb390963b9e3.jpg

Το CUPRA Born διατίθεται σε μια σειρά από εντυπωσιακά χρώματα, όπως το Aurora Blue, το Geyser Silver και το Glacial White. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μέσα από μια ποικιλία σχεδίων για τους τροχούς, σε ζάντες αλουμινίου 18, 19 ή 20 ιντσών, για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του αυτοκινήτου πλήρως στα δικά σας γούστα.

Οι επιδόσεις στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Born

Το CUPRA Born δεν είναι απλώς ένα όμορφο αυτοκίνητο. Μέσα του κρύβει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που μπορεί να αποδώσει έως και 231 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 km/h σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 160 km/h, εξασφαλίζοντας άνετη μετακίνηση σε οποιονδήποτε αυτοκινητόδρομο.

CUPRA Born

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Born, το οποίο προκύπτει από την ηλεκτρική φύση του, είναι η ροπή του. Εκτός από το μέγεθος των 320 Nm, ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αμεσότητα με την οποία αποδίδεται όταν τη ζητήσει ο οδηγός. Το Born ανταποκρίνεται άμεσα στο παραμικρό άγγιγμα του πεντάλ του γκαζιού, κι έτσι μπορείτε να απολαύσετε μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία χωρίς να θυσιάσετε την ομαλή, ήσυχη οδήγηση, στοιχείο που επίσης προσφέρει σε αφθονία το CUPRA Born.

Σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας

Το CUPRA Born είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία που κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και πιο απολαυστική. Διαθέτει μια πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η ημιαυτόνομη οδήγηση Travel Assist, η ορατότητα 360 μοιρών χάρη σε 4 κάμερες, και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR HUD), που προβάλλει στο παρμπρίζ οδηγίες πλοήγησης και άλλες πληροφορίες.  

;https://cdn.gcdata.gr/data/photos/830644b76f6142c7a62a6b9b602dcb2d.jpg

Στο εσωτερικό του Born θα βρείτε ένα υπερσύγχρονο σύστημα infotainment με οθόνη 12", που είναι συμβατό τόσο με Apple CarPlay όσο και με Android Auto. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να συνδέσετε το smartphone σας στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου και να έχετε πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές, τη μουσική και τις επαφές σας, ενώ χάρη στην εφαρμογή My CUPRA App μπορείτε να ελέγξετε πολλές λειτουργίες του Born από απόσταση. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία της καμπίνας πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή σας. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης μία επιφάνεια ασύρματης φόρτισης, για να έχετε το τηλέφωνό σας φορτισμένο και έτοιμο για χρήση ανά πάσα στιγμή.

Ό,τι κι αν ψάχνετε, το CUPRA Born έχει μια επιλογή για εσάς

Το CUPRA Born διατίθεται σε τρεις διαμορφώσεις, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων. Η πρώτη έχει ισχύ 204 ίππων και μπαταρία στις 58 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 425 km. Η πλήρης φόρτιση στο σπίτι με Wallbox διαρκεί 6 ώρες και 15 λεπτά, ενώ σε ταχυφορτιστή το Born μπορεί να δεχτεί ρεύμα με ισχύ μέχρι και 120 kW, με τον χρόνο για να πάει από το 5% μέχρι το 80% να είναι μόλις 35 λεπτά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/17ac544d2aadb967b2f9609c9febd164.jpg

Ο αγοραστής του Born που επιθυμεί περισσότερη δύναμη μπορεί να επιλέξει το πακέτο e-Boost, χάρη στο οποίο η ισχύς ανεβαίνει στους 231 ίππους. Η μπαταρία του αυτοκινήτου διατηρεί την ίδια χωρητικότητα (58 kWh) και τα ίδια χαρακτηριστικά φόρτισης.

Από την άλλη, η κορυφαία έκδοση του Born συνδυάζει τους 231 ίππους του πακέτου e-Boost με μεγαλύτερη μπαταρία 77 kWh. Αυτό σημαίνει σημαντικά αυξημένη αυτονομία η οποία αγγίζει τα 548 km. Όσο για τη φόρτιση, ο χρόνος που χρειάζεται για το 100% σε Wallbox 11 kW είναι 7 ώρες και 30 λεπτά, ενώ η ισχύς που μπορεί να δεχτεί σε ταχυφορτιστή είναι μεγαλύτερη, φτάνοντας τα 135 kW. Έτσι, παρά το πιο μεγάλο μέγεθος της μπαταρίας, ο χρονος για τη φόρτιση 5-80% είναι πρακτικά ίδιος: μόνο 36 λεπτά.

Βασική προτεραιότητα η βιωσιμότητα

Το βασικότερο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η φιλικότητά τους προς το περιβάλλον. Το CUPRA Born δεν αποτελεί εξαίρεση, με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αυτό σημαίνει ότι το Born είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση, ενώ παράλληλα δεν βλάπτει τον πλανήτη. Διαθέτει επίσης μια σειρά από έξυπνα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως είναι η αναγεννητική πέδηση και η λειτουργία Eco, τα οποία σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το φορτίο της μπαταρίας.

Το CUPRA Born είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο. Είναι μια δήλωση διαφορετικότητας. Με τη σπορ σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία και τις απαράμιλλες επιδόσεις του, θέτει νέα πρότυπα για το τι πρέπει να περιμένουμε από ένα ηλεκτρικό hatchback. Είτε αναζητάτε ένα διασκεδαστικό, ευέλικτο αυτοκίνητο για να οδηγείτε καθημερινά στην πόλη, είτε ένα όχημα υψηλών επιδόσεων που δεν βλάπτει τον πλανήτη, το CUPRA Born είναι η ιδανική επιλογή.

Βρείτε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το CUPRA Born και διαμορφώστε εδώ το δικό σας, ή επισκεφθείτε σήμερα μια αντιπροσωπεία CUPRA και ζήστε την εμπειρία του μέλλοντος της οδήγησης.

CUPRA Born

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...