Χανιά: Έκλεβαν τη βενζίνη τρυπώντας τα ντεπόζιτα

Τα κρούσματα κλοπής καυσίμων από σταθμευμένα αυτοκίνητα αυξάνονται συνεχώς. Οι δράστες τρυπούν το ντεπόζιτο και μεταγγίζουν τη βενζίνη σε μπιτόνια, χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς.

  • -
  • -

Η κλοπή βενζίνης και πετρελαίου από σταθμευμένα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι νέο. Ωστόσο, με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν στα ύψη, τα κρούσματα είναι όλο και περισσότερα, προκαλώντας αναστάτωση στους οδηγούς.

Το χειρότερο όμως δεν είναι η κλοπή του καυσίμου, αλλά η ζημιά που προκαλούν οι δράστες στα αυτοκίνητα των πολιτών, αφού ουσιαστικά καταστρέφουν τη δεξαμενή. Αυτό συμβαίνει διότι δεν μπορούν να την αντλήσουν από την τάπα λόγω των αλλαγών που έχουν κάνει οι κατασκευαστές στο στόμιο ανεφοδιασμού. Οπότε, όταν προσεγγίζουν το σταθμευμένο όχημα, το σηκώνουν με γρύλο – συνήθως τις βραδινές ώρες – τρυπάνε το ντεπόζιτο και μεταγγίζουν σε δοχεία το καύσιμο σε ελάχιστα λεπτά.

benzini

Συνέλαβαν τρεις κλέφτες βενζίνης στα Χανιά

Στα Χανιά, το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά, εξιχνίασε έξι υποθέσεις κλοπών καυσίμων από σταθμευμένα οχήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, συλλαμβάνοντας τρία άτομα.  Από την έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το μήνα Απρίλιο οι τρεις δράστες προέβαιναν σε φθορά ντεπόζιτων σταθμευμένων οχημάτων αφαιρώντας τα καύσιμα που περιείχαν.

Διαβάστε επίσης: Έβαλα νοθευμένη βενζίνη; Με καλύπτει η ασφάλεια;

Για τις υποθέσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων (ενός ημεδαπού και δύο αλλοδαπών).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...