Στον ελληνικό configurator το Ford Focus ST Track Pack – Τιμή [video]

Με το εργοστασιακό πακέτο Track Pack, το Ford Focus ST αναβαθμίζεται σε φρένα, ανάρτηση και τροχούς, ώστε να προσφέρει απόλυτη εμπειρία οδήγησης στην πίστα!

  • -
  • -

Το Ford Focus ST είναι ένα από τα καλύτερα GTI της αγοράς, με εκπληκτικές επιδόσεις και κορυφαία οδική συμπεριφορά. Οι μηχανικοί της μάρκας θέλοντας να δώσουν μια ακόμη πιο σπορ υπόσταση στο μοντέλο τους, παρουσιάζουν το πακέτο Track, με το οποίο το Focus ST γίνεται πιο σκληροπυρηνικό, εξυπηρετώντας τους αγοραστές που θέλουν να μπαίνουν συχνά στην πίστα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έφτασε και στη χώρα μας, με αξιοσημείωτες διαφορές συγκριτικά με τις «απλές» εκδόσεις ST.

Πιο συγκεκριμένα, η Ford Performance προμηθεύτηκε νέα αμορτισέρ και ελατήρια από την KW Automotive. Το αμάξωμα κάθεται 10 mm πιο κοντά στο έδαφος, τα αμορτισέρ ρυθμίζονται ως προς το bound (12 προεπιλεγμένες θέσεις), αλλά και το rebound (16 προεπιλεγμένες θέσεις), ενώ τα ελατήρια είναι σκληρότερα κατά 50% συγκριτικά με του Focus ST. Στη συνέχεια, έχουμε νέα φρένα από την Brembo με μεγάλες τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 363 χιλιοστών, σύνολο που προσφέρει αυξημένη αντοχή αλλά και μεγαλύτερη δύναμη πέδησης.

Δείτε ακόμη: Γιατί αυτό το Ford Focus RS πουλήθηκε για 114.000 €;

Οι παραπάνω αλλαγές «ντύνονται» ιδανικά με νέες, σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών που είναι σημαντικά ελαφρύτερες από τις συμβατικές, ενώ τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa εξασφαλίζουν την απαιτούμενη πρόσφυση στην οριακή οδήγηση. Ο τετρακύλινδρος turbo 2.3 EcoBoost δεν διαφοροποιείται σε κανένα στοιχείο, συνεπώς αποδίδει 280 ίππους με 420 Nm ροπή. Η ισχύς περνά στον εμπρός άξονα, όμως το πακέτο Track συνδυάζεται αποκλειστικά με το χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο. Τέλος, υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Πώς ξεχωρίζει το Ford Focus ST Track Pack;

Η πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του Ford Focus εστιάζει κυρίως στην ουσία και όχι στα στοιχεία εντυπωσιασμού. Αυτό σημαίνει ότι εξωτερικά, υπάρχουν αλλαγές, όμως είναι περιορισμένης έκτασης. Πιο συγκεκριμένα, συναντάμε διάφορες διχρωμίες σε μαύρο χρώμα (ζάντες, οροφή, καθρέπτες, γρίλια, πτερύγια προφυλακτήρα, διαχύτης), ενώ οι τροχοί του πακέτου Track δίνουν το σημάδι διαφοροποίησης συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις του Focus ST.

Στη χώρα μας, το νέο Ford Focus ST με το πακέτο Track εμφανίστηκε στον configurator και είναι διαθέσιμο για παραγγελία, έναντι 55.683 €.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...