Γιατί αυτό το Ford Focus RS του 2010 πουλήθηκε για 114.000 €; [video]

Το αυτοκίνητο είναι 12 ετών και προφανώς μεταχειρισμένο. Κι όμως, κατάφερε να πουληθεί σε ένα πολύ υψηλό ποσό. Ποιος είναι ο λόγος;

  • -
  • -

Την άνοιξη του 2010, η Ford παρουσίασε μια ειδική έκδοση του Focus RS με στόχο να προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία στους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων. Στο νέο μοντέλο δόθηκε η ονομασία RS500 για να τονίσει την αυστηρά περιορισμένη παραγωγή 500 οχημάτων. Κάθε ένα έφερε ταμπελάκι με τον αριθμό παραγωγής και μια σειρά εντυπωσιακών χαρακτηριστικών. Ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο σε μαύρο ματ χρώμα, με μαύρες ζάντες 19 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων, αεραγωγούς στο καπό, διαχύτη, μεγάλη πίσω πτέρυγα και φουσκωμένα φτερά.

rs500

Κάτω από το μυώδες καπό, βρισκόταν ένας πεντακύλινδρος κινητήρας 2,5 lt απόδοσης 350 ίππων και μέγιστης ροπής 460 Nm. Η κίνηση μεταφερόταν εμπρός μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 5,6 sec και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 265 km/h. Σε σύγκριση με την απλή έκδοση του RS δεύτερης γενιάς, αυτό διέθετε νέο σύστημα εισαγωγής, μεγαλύτερο intercooler, ανασχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή, αντλία καύσιμου και μπιέλες, καθώς και επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο.

Μπάκετ καθίσματα της Recaro

Το εσωτερικό του είχε ξεκάθαρα σπορ προσανατολισμό. Δεν υπήρχαν οθόνες και τα γνωστά συστήματα συνδεσιμότητας της σημερινής εποχής, παρά απλά όργανα, μπάκετ καθίσματα της Recaro και τιμόνι που παρέπεμπε σε καθαρόαιμο sportcar. Επίσης, στο κέντρο της κονσόλας, ακριβώς μπροστά από τον μοχλό ταχυτήτων υπήρχε και το ταμπελάκι με τον αριθμό παραγωγής κάθε μονάδας.

rs500

Το συγκεκριμένο Ford δεν μπορούσε να συγκριθεί με κανένα άλλο μοντέλο της γκάμας. Ήταν μοναδικό, απολαυστικό και εκπληκτικά γρήγορο. Φυσικά, και οι 500 μονάδες του συλλεκτικού RS500 βρήκαν αμέσως ιδιοκτήτη.

rs500

Πρόσφατα, μία από αυτές και συγκεκριμένα η 174η που ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Αυγούστου 2010, βγήκε σε δημοπρασία. Το αυτοκίνητο είναι δεξιοτίμονο και στο κοντέρ γράφει 948 μίλια, δηλαδή 1.525 km. Ο αρχικός ιδιοκτήτης το διατήρησε όλα τα χρόνια σε άριστη κατάσταση, έχοντας, μάλιστα, κάνει 3 service στην επίσημη αντιπροσωπεία Ford Specialists. Το ιστορικό του οχήματος είναι ξεκάθαρο και πεντακάθαρο, γεγονός που «μετράει» στον κύκλο των συλλεκτών.

rs500

Δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Ford Focus ST με Track Pack

Ο οίκος Silverstone Auctions προφανώς και γνώριζε την αξία του Ford Focus RS500. Έτσι, μόλις το έβγαλε σε δημοπρασία στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας, κατάφερε να το πουλήσει για 99.000 λίρες, δηλαδή για περισσότερα από 114.000 ευρώ.

Πηγή: silverstoneauctions.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...